Svømning gadgets

4 geniale sportsdingser

Enten du foretrekker basket, løping, svømming eller en tur i naturen, kan disse smarte dingsene være med på å gjøre opplevelsen bedre.

1. september 2016

1. Ballen blir treneren din

En innebygget stemme i appen roser deg når du får ballen i kurven. Foto: WILSON

Nå trenger du aldri mer å spille alene. Basketballen WILSON X kan forbindes med en app som har en innebygget trenerstemme. Teknologien i ballen måler om du får ballen i nettet eller bommer, og trenerstemmen kommer med kommentarer underveis. Ballen registrerer alle kastene dine i appen, slik at du kan se hvordan du kan bli bedre.

2. Trøye måler hjerterytmen

En trådløs svart boks sender treningsdata til telefonen din. Foto: Ralph Lauren

Motegiganten Ralph Lauren har laget en intelligent sportstrøye. THE POLOTECH SHIRT har små sølvfibre vevd inn i seg. De registrerer hjerterytmen din, hvor mange skritt du har tatt, forbrenning og hvor dypt du puster. En svart boks under brystet sender dataene via bluetooth rett til en iPhone eller Apple Watch. Trøya er sydd med usynlige sømmer slik at du ikke blir sjenert under treningen.

3. Flaske minner deg på å drikke

H2O-PAL er vannflasken som holder øye med vanninntaket ditt og sørger for at prestasjonene dine ikke lider under væskemangel. En trådløs sensor i bunnen av flasken synkroniserer med smarttelefonen hver gang du løfter armen for å ta en slurk. Den kan også minne deg på å drikke ved å sende påminnelser via en app. Slik når du lett den ønskede mengden vann i løpet av en dag.

4. Hør på musikk mens du svømmer

Kuai kombinerer både tidtaker, smarttelefon og pulsmåler. Foto: KUAI

En svømmer med høretelefoner i vannet er et sjeldent syn. Men det gjør høretelefonene KUAI noe med. De er vanntette og virker helt ned til tre meters dyp. Men det er bare én av Kuais funksjoner. Høretelefonene har også hjerterytmesensor, innebygd trenerstemme, akselerometer og et minnekort på 8 GB til for eksempel musikk, så du ikke trenger å ha med den tunge smarttelefonen på løpeturen – eller drukne den i svømmehallen. Kuais batteri holder i opp til sju timer på en enkelt oppladning.

Les mer: 4 kule dingser til hjemmet

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: