Funnet! Ansiktsgjenkjenning finner savnede barn og fanger kriminelle

Smarte kameraer med kunstig intelligens har nettopp funnet 25 kriminelle ved en øl-festival i Kina – en av dem hadde vært på flukt i 10 år. Samme teknologi kan finne forsvunnnede barn i store menneskemengder.

Kameraer på politifolk kan ved hjelp av kunstig intelligens finne for eksempel ettersøkte kriminelle.

© Shutterstock

Elektronikkgiganten Motorola og har gått sammen med selskapet Neurala for å utvikle smarte kameraer som lynsnart kan skanne og finne bestemte personer i en stor menneskemengde.

Ansiktsgjenkjenning er en teknologi som Apple nå også vil bruke til å låse opp telefoner med.

Men Motorola og Neurala har et annet mål med sin teknologi: De vil gjøre samfunnet tryggere.

Skanner politiets database

Neurala utvikler kunstig intelligens, og de har tatt patent på programvare som også virker på små datamaskiner. Det gjør det mulig å ha kunstig intelligens i et lite kamera som en politibetjent kan ha på uniformen.

Motorola og Neurala har utviklet et kamera som ved hjelp av kunstig intelligens kan skanne hundrevis av ansikter i en stor menneskemengde og på under et sekund søke i politiets databaser over for eksempel kriminelle eller savnede barn.

Den kunstige intelligensen er «selvlærende», noe som betyr at jo flere ansikter den skanner, desto raskere blir den til å oppdage ansikter fra en database.

25 kriminelle ved en ølfest

Kinesisk politi har tatt i bruk samme teknikk. Ved en ølfestival i byen Qingdao oppdaget 18 kameraer ved fire ulike innganger 25 kriminelle som var ettersøkt. Politiet arresterte alle 25 – en av dem hadde vært på flukt i 10 år.

Ifølge politiet i Qingdao var kameraene 98,1% nøyaktige i sine funn.