Forskerne har skapt programmet selv og brukte en superdatamaskin med adgang til 8000 prosessorer i 5 dager for å kunne utvikle vingen.
Programmet hjelper til med å finne fram til de strukturene som er sterkest ut fra en bestemt belastning, samtidig som de bruker så lite materiale som mulig.
Dette er ikke bare interessant for flyindustrien, men for hele 3D-printerbransjen, for den åpner for at man kan printe større og mer komplekse konstruksjoner enn det som er mulig i dag.
Vinger er skapt i 3D-program
Forskere har designet den lette flyvingen ved hjelp av et 3D-program som bruker en 200 ganger høyere oppløsning enn dagens standard.
- INSPIRASJON FRA NATUREN: Vingens indre strukturer minner om det vi kan finne i naturen, for eksempel i knokler eller i et fuglenebb.
FEM PROSENT LETTERE I ALUMINIUM: Hvis den printes i aluminium, vil vingen være fem prosent lettere enn de som brukes til en Boeing 777 i dag.
PLASS TIL MER DRIVSTOFF: En stor del av flyets drivstoff oppbevares i vingene, og den nye vingen vil derfor ha plass til mer av det