Mens vi går en kaldere og mørkere tid i møte, presser den globale energikrisen mange til å skru ned varmen og skru av lyset for å unngå gigantiske strømregninger.
Av samme grunn har politikere verden over blikket rettet mot grønne energikilder som kan gjøre oss uavhengige av russisk olje og gass.
En del av løsningen kan være solenergi – og ikke bare i form av solcelleparker på land.
Det kan nemlig bli mye mer effektivt å høste solstrålene i verdensrommet.
For på den andre siden av jordens atmosfære er det nok av plass til å sette opp enorme anlegg – og i motsetning til de solcelleparkene vi kjenner, vil man kunne generere elektrisitet dag og natt ved å sende solcellene i bane rundt jorden.
Derfor er nettopp solenergi fra verdensrommet på dagsordenen når Europas vitenskapsministre møtes i neste måned i Paris.
Her skal ministrene bestemme hva som skal være prioritetene for Den europeiske romorganisasjonen (ESA). Og et av punktene på dagsordenen er et forslag om å bygge solkraftverk og sende dem i bane rundt jorden.
Hvorfor dekke landjorda med solceller?
Pilotprosjektet går under navnet Solaris, og hvis det får grønt lys, er målet å svare på om solceller i verdensrommet kan bidra til Europas framtidige energisikkerhet.