Nå kan du forhåndsbestille Teslas soltak

Tesla vil gjøre fornybar energi så fristende at det ikke er noe fornuftig alternativ. Derfor har firmaet nå lansert Solar Roof – takstein med innebyggede solceller.

© Tesla

Tesla er mest kjent for sine elektriske biler. Men bilene er bare en del av firmaets visjon for å gjøre jorda til et grønnere sted å være.

Det amerikanske firmaet har nylig åpnet for bestilling av firmaets takstein, som har innebyggede solceller.

Konseptet har fått navnet Solar Roof. Det skal gi husstandene solenergi og gjøre beboerne uavhengige av det tradisjonelle strømnettet.

Få strøm når nettet svikter

I all sin enkelhet går prosjektet ut på at konvensjonelle takstein skal byttes ut med energiskapende stein som er produsert i herdet glass.

Et Powerwall-batteri i huset lagrer den oppsamlede energien og gjør det mulig å få strøm om natten, når det er skyer på himmelen eller hvis det oppstår svikt i strømnettet.

Solar Roof er tilgjengelig i en rekke ulike typer. Men prisen er fortsatt relativt høy – de forventes å koste omkring 2100 kr/m2. Det er vesentlig mer enn de de ca. 120 kr/m2 konvensjonelle takstein koster.

Til gjengjeld er fjerning av gamle takstein og installasjon er av det nye inkludert i prisen.

Forhåndsbestill nå

Tesla lover at taksteinen holder bedre enn andre. Faktisk er firmaet så overbevist om taksteinenes holdbarhet at de blir solgt med livstidsgaranti i USA.

Du kan allerede nå forhåndsbestille ditt soltak, men det vil ta noe tid før det blir levert.

Etter planen ble de første Solar Roofs installert i USA i år, og først fra 2018 begynner installasjonene i Europa.