Se de mest utrolige dronene i 2017

De blir raskere, sterkere, mer manøvreringsdyktige og billigere. De løfter mennesker og flyr fra superbiler. De danner vanvittige formasjoner i lufta og kan nå både fly og dykke.

© Shutterstock

1. Kan komme steder ingen drone har vært før

Som alle andre droner flyr den gjennom lufta, men denne lander plutselig på vannet og synker som en ubåt langsomt under overflaten.

Naviator heter dronen som i fremtiden kan brukes til å utforske steder som tidligere har vært utilgjengelige, for eksempel huler som inneholder både luft og vann.

2. Raskere enn en superbil

Den veier bare 800 gram og er utstyrt med to batterier som så vidt kan få drillen din til å gå rundt. Likevel kan den nå en toppfart på 289 kilometer i timen, noe som gjør den til verdens raskeste.

En tidligere versjon stakk i fjor av fra en Mclaren i et racerløp gjennom Dubais gater, og med den høye hastigheten og evnen til å følge et mål er det snart ikke noe som kan stikke av fra en drone.

3. Drone bygget i garasje løfter mennesker

Lenge før de første flyene kastet folk seg ut i alle mulige halsbrekkende forsøk på å nå skyene.

Flere privatpersoner har nå klart å bygge droner som er sterke nok til å frakte dem rundt i nabolaget.

4. Tusen droner i formasjon

Droners evne til å navigere presist i lufta gjør det mulig å koordinere dem i store flokker. Da Intel satte 500 droner på vingene i fjor, viste de ting som ingen hadde sett før. Men i år har kineserne overgått dem og brukt 1000 droner til å lage et lysshow som vil gjøre enhver fyrverkerimester misunnelig.