Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© CyPhy
Teknologi - Droner

Redningsdrone med sypersyn erstatter nødhjelpsarbeidere

Houston druknet i regn da stormen Harvey gikk i land. Nå setter Røde Kors inn en drone for å få oversikt over ødeleggelsene.

Vannet strømmet ned fra himmelen da orkanen Harvey rammet Houston.

Uværet brakte med seg det tyngste tropiske regnværet i USAs historie, og oversvømmelsene gjør at gatene nå flyter med kloakkbakterier, giftige kjemikalier, slanger og alligatorer.

Derfor sender det amerikanske Røde Kors nå ikke bare mennesker inn i det katastroferammede området: For første gang bruker de også droner.

Superzoom finner ødelagte hjem

Dronen er bygget av CyPhy Works og er festet i en ledning, og den kan nå opp til om lag 120 meters høyde.

Med et superzoom-kamera som kan forstørre 30 ganger, kan dronen se mange kilometer i hver retning og identifisere hjem som er ødelagt av vannmassene.

På den måten kan Røde Kors finne de som er hardest rammet lenge før vannet trekker seg tilbake.

Det smarte ved å bruke en drone som er festet til en ledning, er at den ikke må ned på bakken for å bli ladet opp. Dermed kan den levere uforstyrret dekning i dager eller uker av gangen.

Droner er fremtidens nødhjelpsarbeidere

Etter store naturkatastrofer er det viktig for nødhjelpsarbeidere å få et raskt overblikk, slik at de kan målrette hjelpen.

Drone-prosjektet i Houston er en test som skal vare i en uke. Deretter skal systemet finpusses slik at det senere kan bli en fast del av redningsarbeidet.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul