nb_u16 Drone

Dronepiloter flyr om kapp

Pilotene er med ombord når blodtrimmede droner flyr om kapp.

16. april 2015 av Babak Arvanaghi

Interessen for droner har steget markant de siste årene, og i kjølvannet av den stigende interessen har klubber for droneenstusiaster sett dagens lys. Nå har en av klubbene gått et skritt videre og invitert til internasjonale mesterskap i droneflyging.

Reglene er enkle i Aerial Grand Prix: Dronen må manøvreres gjennom en bane raskest mulig. Banen består av flagg og porter som deltagerne må runde på korrekt vis.

Dronene flyr i 100 km/t

Deltagernes droner må tilfredsstille en rekke krav før de får mulighet til å stille opp. Først og fremst må fartøyene være ’grønne’. Bensindrevne droner blir sett skjevt til, for mesterskapet vil være miljøbevisst. I tillegg må dronene oppfylle en rekke tekniske krav, blant annet med hensyn til hvor stor elmotoren kan være.

For at konkurransen skal være så lik som mulig, kjemper dronene i tre forskjellige størrelsesklasser. De raskeste flyr med en fart på knappe 100 km/t.

Droneførerne er under hele løpet utstyrt med et sett videobriller som har trådløs forbindelse med et kamera på dronen, og førerne får dermed følelsen av å være med om bord.

Vil du selv delta i kappflyging?

I Norden holder Modelflyvning Danmark det første danske Aerial Grand Prix. Det foregår 16. mai på flystasjonen i byen Varde i Danmark.

Du kan melde deg på til AGP Danmark her

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: