Drone i by

Dronene kretser over Rio

Idrettsfolk, journalister og begeistrede OL-fans fra hele verden er samlet i Rio de Janeiro. Det samme er de flygende dronene, som spiller en stadig større rolle ved store idrettsbegivenheter.

29. juli 2016 av Thomas Lykke Olesen

Få din egen flotte drone til en supergod pris med Illustrert Vitenskap

Fire års ventetid er endelig slutt. Den store OL-festen har begynt, og for de mange deltakende idrettsutøverne kulminerer flere års hard trening nå i kampen om de ettertraktede medaljene.

Mens atletene står for de sportslige prestasjonene, er det utallige aktører som får hele arrangementet til å henge sammen, og i den forbindelse spiller dronene en stadig større rolle.

Droner inntar idrettsverdenen

Synet av droner er ikke helt nytt i idrettsverdenen. De flygende robotene har nemlig allerede vært tatt i bruk ved filming av store begivenheter.

Under vinter-OL i Sotsji i 2014 ble de brukt til å filme ski- og snowboardkonkurranser. I den korte videoen her kan man se hvor tett dronene faktisk kan komme på atletene.

I dag blir droner jevnlig brukt under f.eks. Formel 1-løp, surfing og skateboardarrangementer, og nå kretser de altså over Rio.

Her kan du se en rekke flotte droneopptak som ble tatt opp under forberedelsene frem mot årets olympiske leker.

Nye regler for dronebruk

I løpet av de siste årene har bruken av droner i Brasil økt betydelig hos både virksomheter og private.

I forbindelse med forberedelsene frem mot OL ble det derfor besluttet å endre reglene for bruken av dem.

Det betyr at man nå trenger en tillatelse fra de brasilianske luftfartsmyndighetene hvis man vil fly med droner i det offentlige rom.

Her hjemme er det også helt spesifikke regler for hvor og hvordan du kan fly med droner. Klikk her for å lese mer om de norske dronereglene.

Dominer luftrommet med din egen drone

Hvis du har ambisjoner om å bli en dreven dronepilot, fly dronerace mot vennene dine eller gjøre kule manøvrer i luften, kan du akkurat nå få en helt ny drone sammen med Illustrert Vitenskap.

Hawk M15-dronen er utstyrt med et 6-akset gyroskop og har en diameter på 30 cm. Den er rask og smidig, og den ekstra beskyttelsen rundt propellene betyr at den tåler de fleste styrt uten å ta skade.

Dronen har en verdi på kr 599, men akkurat nå kan du få den med 2 utg. av Illustrert Vitenskap for kun kr 79,50 + kr 39,50 i porto og eksp. I alt kr 119.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: