Drone renseri

Fem uvanlige måter å bruke droner på

Er du lei av å hente drinker selv, hurtigmat eller klær fra renseriet? Fortvil ikke, for flere firmaer bringer nå ut varer med drone. Se eksempeler på nye måter å bruke droner på her.

22. oktober 2014 av Anne Lykke

1) Alkohol levert av flygende bartender

Et utendørs diskotek i Las Vegas har begynt å bruke droner til å bringe ut drinker til tørste gjester. Opprinnelig ble dronen kjøpt inn for å ta bilder av festen fra luften, men nattklubbeierne besluttet å bruke dem til å bringe flasker til publikum. Eierne fikk ideen til flaskebringning da de oppdaget at dronen var i stand til å bære opp til 5,5 kg.

Dronetjenesten tilbys imidlertid bare til kunder som bruker over 20 000 dollar.

2) Renseri leverer med drone

En nyvasket skjorte blafrer i vinden foran Manayunk Cleaners i Philadelphia, USA. Skjorten bæres av en fjernstyrt drone som rett etter transporterer skjorten over til kunden. Idémannen bak dronerenseriet, Harout Vartanian, har kjøpt en DJI Phantom rotordrone, som opprinnelig var designet til å ta bilder fra luften.

Fortsatt trengs det to mennesker – en spotter og en fører – til å fullføre en levering. Dronen er relativt liten og kan derfor bære bare én til to skjorter. Planen er likevel å anskaffe en større, kraftigere drone som kan bære 2–5 kilo tøy.

3) Meksikansk matslipp

Et firma kalt Burrito Bombers leverer meksikansk mat fra luften, først og fremst rullede pannekaker, kalt burritos. Matrullen pakkes i et rør og spennes fast på en fastvinget drone som sendes av gårde. Maten skytes ut av røret og svever ned til kunden i en fallskjerm.

4) Fri til kjæresten med drone

En mann i USA sendte dronen sin på tur med en forlovelsesring. Dronen med den dyrebare lasten ankom stedet der mannen ville fri til kjæresten. Den lille flygende hjelperen var samtidig kameramann og foreviget det romantiske øyeblikket på film.

5) Flygende blomster til kona

Et blomsterleveringsfirma i USA har forsøkt å levere blomster fra luften. De amerikanske myndighetene har imidlertid satt en stopper for flygende buketter, for hver enkelt levering med drone må godkjennes av myndighetene.

Les mer: Få en oversikt over alle artikler om droner.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: