Drone video vinder

Årets dronevideo er et gripende norsk mesterverk

17-åring vinner årets dronevideo 2016 med fabelaktig skutt og klippet film, som gir oss lyst til å kaste oss ut i den norske naturen.

24. august 2016 av Jakob Priess

Dere har sendt inn hundrevis av fabelaktige dronevideoer, og det er blitt mange timer med åndeløs forelskelse i de fantastiske bildene. Og nå er vinneren kåret.

Sjefredaktør for magasinet Digital Foto, Klaus Nygaard, har vært dommer. Valget er falt på: MATHIAS HAUGHOM fra Vesterålen i Norge med filmen "Norway from Above", som du kan se her.

Mathias, som er 17 år, vinner en DJI Phantom 3 Standard drone med innebygget GPS, Return Home-funksjon og uovertruffen stabilitet - til en verdi av 8700 kr.

Andrepremien – en Hubsan X4 HD-kamera PLUS quadrokopter – til en verdi av 1100 kr. går til PEKKA HELEN fra Kangasala i Finland med filmen "Beautiful waterfalls of Finland".

Dommer, fotoekspert og droneentusiast, Klaus Nygaard:

Årets dronevideo

Norway from Above Begrunnelse: Mange av videoene viser flott opptak av vakre landskap, men denne filmen gjør mer enn det. Den viser menneskets bruk av naturen.

Flere steder må man nesten holde pusten fordi opptakene av mennesker på toppen av fjellene er så gripende.

Dessuten er den filmet og klippet på en helt suveren måte. Den viser Norge på en så vakker måte at man ikke kan vente med å dra ut i fjellene og nyte den guddommelige naturen.

Andreplass i dronekonkurransen

Beautiful waterfalls of Finland Begrunnelse: En drone brukes ofte til å filme landskaper fra lufta, og det egner den seg godt til. Fotografen bak denne filmen har gått et skritt lenger og bruker dronen til å filme finske fosser fra andre vinkler.

Her var det opptak vi ikke hadde sett før, som til tider resulterer i at man ikke helt kan definere hva som er opp og hva som er ned. Så selv om klippingen og billedkvaliteten noen steder kunne vært bedre, har filmen fortjent andrepremien.

Glad vinner på 17 år

"Så gøy!" utbryter en ellers rolig og avdempet Mathias når han får vite at han har vunnet.

"Jeg kjøpte en DJI Phantom-drone i påsken og begynte å filme naturen. Jeg bor like ved Lofoten og lagde mine første filmer med venner og familie her oppe."

"I løpet av sommeren reiste jeg rundt i hele Norge og filmet med dronen, og da jeg kom hjem, redigerte jeg klippene sammen til filmen Norway from Above," forteller den glade vinneren.

Massevis av flotte drone-videoer

En stor takk til vinnerne og alle de som sendte inn drone-videoer til oss.

Antallet og kvaliteten på videoene har vært overveldende, og den enorme talentmassen der ute er imponerende.

SE ET UTVALG AV VIDEOENE HER!

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: