Dette skjer i vitenskapen i 2016

Mobiltelefonen lades på 30 sekunder, verdens største fly går på vingene, og Panamakanalen utvider butikken. En lang rekke tekniske landevinninger står for døren i 2016, og her presenterer Illustrert Vitenskap noen av de sprøeste.

2016 stratolaunch

Robot plukker frukt i det nye året

Jordbruksarbeid vil i stadig mindre grad bli utført av mennesker. Landbruksroboten fra firmaet Energid er designet til å skille moden fra umoden frukt og kan finne sitroner som er skjult i bladverket. Roboten kommer på markedet i 2016.

I 2016 lader en mobil på 30 sekunder

Det israelske firmaet StoreDot satser i 2016 på storlansering av smarttelefonbatteriet sitt. Takket være kjemiske krystaller kalt nanodots, er batteriet enormt raskt å lade opp.

Utvidet Panamakanal åpner i 2016

Bli med helt ned i det mellomamerikanske mudderet og se de enorme sluseportene bli installert. Den utvidede Panamakanalen åpner i april 2016.

Verdens største fly går på vingene

Flyet Stratolaunch Carrier Aircraft er blitt utviklet for å gjøre romfart billigere. Det skal frakte raketter opp i 8–10 kilometers høyde, og derfra fortsetter rakettene selv ut av atmosfæren. Med et vingespenn på 117 meter slår Stratolaunch i 2016 rekorden som verdens største fly.

Fremtiden byr på langt mer

Solkremer i pilleform, babyer med tre foreldre og togtunneler på over 100 km. 2016 har mye mer på trappene, og du kan lese om det her: