Quiz Battle FAQ

25. september 2012

Hva er Quiz Battle? Quiz Battle er et spill som best lar seg beskrive som en krysning mellom Words with Friends og Trivial Pursuit. Du svarer på over 6000 triviaspørsmål i en rekke kategorier og bruker dine strategiske evner til å flytte deg på spillebrettet. Du kan spille Quiz Battle med venner eller med tilfeldige motspillere. La deg ikke lure av at det er lett å komme i gang med spillet, for Quiz Battle kan kanskje være lett å lære, men vanskelig å mestre.

Hvordan finner jeg en motspiller? Når du logger inn på Quiz Battle, ser du et grønt område midt på skjermen og en knapp med teksten "Start et nytt spill". Når du trykker på denne knappen, får du en rekke valgmuligheter til å finne motspillere. Den raskeste måten å finne noen å spille med er å velge en tilfeldig motspiller.

Hvordan spiller jeg mot en venn? Velg "Start et nytt spill" for å komme til "Velg motstander"-menyen. Hvis du kjenner brukernavnet til en venn, kan du finne vedkommende med funksjonen "Søk etter brukernavn". Du kan også velge "Inviter en kontakt" for å invitere noen fra adresseboken din eller "Inviter Facebook-venner" for å invitere en venn derfra. Hvis din venn allerede er Quiz Battle-spiller, kan du velge et spillebrett og sende en invitasjon. Ellers får din venn en e-post med instruksjon om hvordan man installerer Quiz Battle. Hvis du velger en venn fra Facebook, kommer det beskjed på veggen til vedkommende.

Jeg får for lette eller for vanskelige spørsmål – hvordan velges vanskelighetsgrad? Quiz Battle forsøker å gi en god spilleopplevelse ved å velge spørsmål som passer for deg. Hvis du besvarer spørsmålene uvanlig godt, vil spillet utfordre deg ved å velge vanskeligere spørsmål. Hvis du svarer galt på mange spørsmål, vil spillet forsøke å gi deg litt lettere spørsmål.

Jeg får de samme spørsmålene om igjen – hvorfor? Hvis du har svart galt på et spørsmål, får du en ny sjanse på et senere tidspunkt slik at du har mulighet til å lære det riktige svaret. Vi har mange tusen spørsmål (og tilføyer hele tiden nye), men ikke et uendelig antall. Hvis du er en svært ivrig spiller, kan det hende du til og med bruker dem opp.

Hvordan blir poengene beregnet når jeg svarer riktig? Et riktig svar gir spilleren en basisscore på 100 poeng. Du kan få ekstrapoeng avhengig av hvor mange ganger på rad du har svart riktig – en "streak". Du får også et ekstrapoeng ved å plassere et spørsmål på et bonusfelt med riktig farge. Din streak bonus blir dessuten høyere hvis du bare bruker spørsmål i samme kategori (farge). Kort sagt: Jo flere spørsmål du besvarer riktig etter hverandre, desto flere poeng.

Hva betyr de forskjelligfargede feltene? Alle spørsmål i Quiz Battle er inndelt i seks kategorier:

  • Geografi (blått)

  • Historie (gult)

  • Sport og fritid (oransje)

  • Vitenskap og natur (grønt)

  • Underholdning (rosa)

  • Kunst og litteratur (brunt)

Hvis du spiller et spørsmål på et farget felt som passer til det, får du bonuspoeng for riktig svar.

Et spørsmål har feil eller er dårlig formulert – kan jeg melde det noe sted? Bruk "Rapporter et spørsmål" i menyen på spillebrettet. Du kan også sende en e-post til [email protected].

Hvorfor kan jeg ikke bytte mer enn fem spørsmål? Når du bytter spørsmål, får du nye spørsmål i en annen kategori enn dem du byttet. Fordi det er seks kategorier, kan du bare bytte fem eller færre.

Kan jeg spille med min nettleser? Ja, snart – Quiz Battle blir tilgjengelig på www.illvit.no høsten 2012, og du vil kunne logge inn med samme brukernavn og spille på tvers av nett og telefon.

Hvordan får jeg høyere poeng? Quiz Battle handler like mye om strategi som det handler om spørsmål. Å navigere over brettet til din fordel er viktig for å slå motspilleren. Forsøk å nå frem til bonusfeltene samtidig som du hindrer motspilleren i å gjøre det samme. Prøv å spare spørsmål som passer til kategoribonusfelter som kommer senere på brettet.

Når slutter et spill? Spillet er slutt når en av spillerne kommer frem til Stjernen på brettet. Vinneren er spilleren som har flest poeng når det skjer.

Jeg har oppdaget et problem med Quiz Battle eller har en beskjed. Hvor sender jeg den? Alle henvendelser om spillet er velkomne – [email protected]

Hvorfor er Quiz Battle noen ganger langsomt eller svarer ikke? Quiz Battle må kommunisere med våre spillservere over Internett for å fungere. Noen ganger har kanskje telefonen din dårlig dekning, og det kan føre til forsinkelser eller avbrytelser.

Jeg får vite at brukernavnet mitt allerede er i bruk når jeg logger inn, hva er det? Hvis du bruker en annen mobil enhet, må du taste inn passord slik at ingen kan ta brukernavnet ditt. Derfor vil vi oppfordre deg til å oppgi e-postadresse og passord for kontoen din.

Hvordan oppgir jeg passord? Når du ser på listen over spill, er det en liten knapp øverst i venstre hjørne, som ligner på et tannhjul. Knappen viser dine innstillinger, og du kan oppgi et passord til kontoen din.

Hvordan skifter jeg bilde? Når du ser på listen over spill, er det en liten knapp øverst i venstre hjørne, som ligner på et tannhjul. Knappen viser dine innstillinger, og du kan skifte bilde, oppgi e-postadresse eller oppgradere til Premium.

Når kommer det en Android-versjon? Vi planlegger å lansere en Android-versjon i nærmeste fremtid, men kan ikke ennå si noe tidspunkt.

Når kommer det en versjon til Windows Phone? Vi har for tiden ingen planer om å lansere en Windows Phone-versjon, men det kan endre seg hvis vi får forespørsler om å gjøre det.

Hvem har skapt Quiz Battle? Quiz Battle er produsert av Planeto for Illustrert Vitenskap og Bonnier Publications.

Jeg får vite at brukernavnet mitt allerede er i bruk av Bonnier? Din e-postadresse har allerede vært brukt til å opprette en brukerkonto på et Bonnier-nettsted – trolig illvit.no – logg inn med samme passord som du bruker der.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: