Om Illustrert Vitenskap

Illustrert Vitenskap (Science Illustrated) er et internasjonalt populærvitenskapelig tidsskrift som utgis av Bonnier Publications International AS. Tidsskriftet kommer per 1. november 2010 ut i 15 land som omfatter Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Latvia, Litauen, Russland, Nederland, Tyskland, Slovenia, Hellas, USA og Australia. I Norden samt i Russland kommer bladet hver 3. uke, mens det for øvrig i de fleste tilfellene utgis som månedsmagasin, alternativt med 6 numre i året i enkelte land.

Helt siden bladet ble startet i 1984 har Illustrert Vitenskap vært Nordens største tidsskrift om vitenskap, natur og teknikk. I dag har bladet et samlet opplag på rundt 350 000 i Norden, mens hvert nummer leses av rundt 2 millioner mennesker. På verdensbasis er det samlede opplaget på rundt 600 000 eksemplarer, og lesertallet ligger rundt 3 millioner.

Illustrert Vitenskap tar for seg verdens ledende forskning innen alle grener av vitenskapen. Artiklene i bladet blir til i et nært samarbeid mellom redaksjonen og fagfolk på de forskjellige vitenskapelige områdene. Fra hele verden henter redaksjonen bildemateriale fra verdens ledende fotografer og fotobyråer. Bladet er dessuten kjent for sine unike illustrasjoner som på en lett forståelig måte forklarer innviklede sammenhenger som ikke kan uttrykkes i ord.

Det er nettopp kombinasjonen av tekst, bilder og illustrasjoner som utmerker Illustrert Vitenskap. Bladet fikk i 1999 Genius-prisen for god vitenskapsformidling. Prisen, som er innstiftet av foreningen Danske Videnskabsjournalister, ble tildelt Illustrert Vitenskap på følgende grunnlag: ”I 15 år har bladet medvirket til å skjerpe interessen for vitenskap og forskning, ikke minst blant unge. Samtidig har bladet utviklet en unik presentasjon av stoffet som samspill mellom tekst og illustrasjoner. Det har skjerpet interessen blant andre medier for vitenskap som stoffområde."

Ansvarlig utgiver: Jens Henneberg

Nettredaktører: Ane Thurid Brudi, Truls Holst Kopperud, Mia Dalby Larsen

Nettansvarlig: Søren Berg

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: