Ung mann oppløst av syre i Yellowstone nasjonalpark

En syreholdig kilde har fullstendig slukt en ung amerikansk mann på ulovlig badetur i nasjonalparken Yellowstone. Det eneste som ble igjen, var flippfloppene hans.

Norris Geyser Basin Yellowstone

Du må holde deg på stiene i Yellowstone National Park.

Det må være den tragiske lærdommen av 23 år gamle Colin Nathaniel Scotts fall i en nesten kokende og syreholdig kilde i et avsidesliggende hjørne av parken.

Ulykken skjedde i juni, men den offisielle rapporten om dødsfallet har først kommet nå.

Redegjørelsen vitner om ungdommelig dumdristighet og en grufull død.

Snublet ned i en glohet syrepøl

Ulykken inntraff etter at Colin Scott og søsteren hans hadde gått ned fra de trekledde gangbroene i området og gått inn i et minefelt av glohete, termiske kilder på egen hånd.

Yellowstoneparken ligger over et vulkansk hot spot der det syder og bobler i store, sammenraste vulkankrater, såkalte calderaer. Parken har verdens største konsentrasjon av varme kilder, i alt ca. 10 000.

Colin og søsteren var på ”hot potting”, en farlig og ulovlig trend der særlig unge besøkende bader i de varme kildene.

Da Colin gikk ned ned for å kjenne på vannet, gled han ifølge søsterens forklaring og havnet i en kilde som både var nesten 100 grader varm og ekstremt syreholdig.

Norris Geyser Basin (rød prikk) er en vulkansk høyde i det nordvestlige hjørnet av Yellowstone. Parken ligger i Wyoming, Montana og Idaho.

Klær og knokler hadde etset bort

Parkvokterne var ikke i stand til å redde Colins lik umiddelbart etter ulykken pga. et voldsomt tordenvær.

Dagen etter fant de et par flippflopper på kanten av pølen, mens alle andre rester av Colin hadde forsvunnet i syrepølen.

"På veldig kort tid skjedde det en betydelig oppløsning”, sier parkvokteren Lorant Veress til den lokale nyhetsstasjonen KULR.

Vannet i de varme kildene i Norris Geyser Basin er ekstremt surt i forhold til det mer basiske vannet andre steder i parken fordi vulkanbekkenet får tilført syreholdige kjemikalier fra grunnen

Yellowstones’ varme kilder har krevd 22 dødsoffer siden 1890.