Den nyoppdagede arten har fått det offisielle navnet Promachocrinus fragarius, fra latin fragum, som betyr jordbær, men har uoffisielt fått den mer poetiske tittelen: antarktisk jordbærfjærstjerne.
Ser ut som et jordbær
Arten har fått navnet sitt fordi forskerne mener at den ligner et jordbær når de små tentakellignende trådene, også kjent som cirri, fjernes. Det oppdaget forskerne i forbindelse med en større studie.
«Vi har fjernet mange av sirklene slik at du kan se delene de er festet til, og det er det som ser ut som et jordbær», sier Greg Rouse, professor i marinbiologi ved University of California, San Diego, til Insider.
I enden av tentaklene sitter det små klør som dyret bruker til å holde seg fast i havbunnen.
Det nyoppdagede dyret tilhører klassen som kalles sjøliljer – også kjent som Crinoidea – som også omfatter sjøstjerner, kråkeboller og sjøpølser.
Forskerne har beskrevet den antarktiske jordbærfjærstjernen i en artikkel i tidsskriftet Invertebrate Systematics, og forklarer at det til nå bare har vært kjent én art av antarktisk fjærstjerne: Promachocrinus kerguelensis.
De tjue armene til det nye dyret veksler mellom ujevne og fjærlette lemmer, og noen av dem kan bli opptil åtte centimeter lange.
Artene kan variere i farge fra lilla til mørk rødlig.
Den antarktiske jordbærfjærstjernen finnes på dybder mellom 20 og 2000 meter under havoverflaten, og selve arten ble klassifisert etter studier av dyrets DNA, som gjorde det mulig å skille den fra andre Promachocrinus-arter.
I løpet av ekspedisjonene fant forskerne også tre andre nye arter som ligner på den antarktiske jordbærfjærstjernen, og som for tiden er under utredning.