Hvor mange nåler er det på et juletre?

Det kan virke som om det er noen millioner når de skal opp fra gulvet og ut av teppet, men hvor mange nåler er det i virkeligheten på et juletre?

© Photo by Tj Holowaychuk on Unsplash

Nålene faller stille som snø, og støvsugeren jobber overtid under treet når det er jul. Etter noen dagers varmt og tørt inneklima begynner juletrær flest å miste nåler i et faretruende tempo, men uansett støvsugerposens glupende appetitt drysser de fortsatt utover gulvet, setter seg fast i sokkene og ender som ufrivillig pynt på restene av ribben på frokostbordet annen juledag.

Det kan virke som om de spisse små grønne nålene aldri tar slutt.

Naturligvis gjør de til slutt det, men antallet av dem avhenger av juletreets størrelse og form, og i høy grad også hvilken art det dreier seg om. Det lar seg bare anslagsvis regne ut.

Regnestykket lyder som følger:

Et nåletre har avhengig av art et sted mellom 50 og 250 nåler per 10 centimeter grenlengde. Det har alt fra to til 10 meter grenlengde for hver meter det er høyt. Et to meter høyt juletre vil derfor ha et sted mellom 2000 og 50 000 nåler. Ikke til å undres over at det kan drysse i flere dager.

Husk også at det varierer veldig hvor fast nålene sitter på de forskjellige treartene, og hvor mange som derfor ender enten på gulvet eller i støvsugeren.

Kilder: www.christmastree.org en.wikipedia.org: Christmas Tree