Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tema: Jordskjelv

Jordskjelv er naturens nest mest dødbringende fenomen. De koster hundrevis av menneskeliv hvert eneste år – og på det verste flere hundre tusen. Men hva er et jordskjelv, og hvorfor er noen områder spesielt utsatt. Her kan du lese alt om jordskjelv.

Jordskjelv er det nest mest dødbringende naturfenomenet på jorda.

Historisk sett har bare oversvømmelser kostet flere menneskeliv, og den verste naturkatastrofen i nyere tid var en kombinasjon av de to, da et kraftig jordskjelv under Det indiske hav i 2004 utløste en tsunami som kostet 285.000 mennesker livet og gjorde millioner hjemløse.

Det er som regel ikke selve rystelsene som fører til dødsfallene. Det er følgevirkningene som jordskred, tsunamier og bygninger som faller sammen.

Jordskjelv koster alltid flest menneskelig vi land i den tredje verden, hvor man ikke har råd til å bygge husene sterke nok til å motstå skjelvene.

Les også:

Jordskjelv får vei til å kollapse
Jordskjelv

Jordskjelv kan flytte på tid og sted

10 minutter
Jordskjelv

Katmandu topper jordskjelvenes dødsliste

4 minutter
Jordskjelv 1 17/2014
Jordskjelv

Historiens 5 verste jordskjelv

3 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul