Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miljø

Miljøet gir livet på jorda

Miljø er en betegnelse for omgivelsene våre, alt fra vann og jord til luft og temperaturer. Kort sagt: Vi kan ikke leve uten miljøet. Likevel forurenses jord og vann av kjemikalier, mens store mengder søppel havner i havet. Vi lever samtidig i en tid der klimaendringer for alvor er over oss, mengden av CO2 påvirker miljøet negativt og menneskemengden blir større. Brenning av fossile drivstoff resulterer i mer CO2 og mindre oksygen, mens den store mengden CO2 samtidig forringer plantenes forsvarssystemer mot insekter. Men hvordan påvirker miljøforurensning egentlig naturen og mennesker? Les mer om miljøets tilstand og hvordan vitenskapen arbeider for å redde det.

Miljøet kan bli forurenset av mange ting. Utslipp av nitrogen fra gjødsel kan forurense luft og vann og føre til dårlig luftkvalitet og oksygentap. Plastavfall i verdenshavene kan påvirke fisk og andre havdyr som blir viklet inn i det eller tror det er mat. Jordforurensning kan også være skadelig for miljøet. Det oppstår når kjemikalier, for eksempel fra tidligere søppelfyllinger, siver ned gjennom bakken, og det kan ha konsekvenser for grunnvannet. Dessuten kan jorda bli så forurenset at det faktisk er helseskadelig å bo på den og dyrke mat i den. Les mer om konsekvensene av miljøforurensning i våre artikler her.

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul