Verdens mest ekstreme arbeidsplass
Hvis du trives med isnende kulde ned til -50 grader, totalt mørke i minst 105 dager og isolasjon på et isflak, har vi den perfekte jobben for deg. Dessverre godtar forskningsstasjonen Halley på Antarktis kun britiske toppforskere med jernpsyke.

Forskningsstasjonen Halley er bygget på hydrauliske stylter og kan heves 10 meter i været for å tåle kraftig snøfall.
Det er bare de mest hardføre forskere som får arbeide på forskningsstasjonen Halley VI på Antarktis. I tillegg til å være eksperter i havstrømmer, romvær, issmelting, meteorologi, klimaendringer eller ozonlaget må de ha sterk fysikk og psyke for å tåle de ekstreme forholdene på dette kontinentet.
Snøstormer herjer året rundt
Søkerne må passere en rekke hindre. De må være britiske statsborgere, ha skyhøy faglig kompetanse og en vilje av stål. Dessuten må de passere ulike psykologiske tester. Til slutt får de mulighet for en sommerjobb på om lag tre måneder sammen med 70-80 kollegaer. Flere tusen søker hvert år.
De fleste oppgavene på forskningsstasjonen må gjennomføres i løpet av den korte sommeren fra november til mars. Her ligger temperaturen som regel «bare» omkring frysepunktet, og selv om Antarktis har midnattssol, er sikten bare noen meter i de snøstormene som ofte herjer.
-55 grader og totalt mørke
Kravene til overvintring er om mulig enda strengere pga. temperaturer på ned til -55 grader, mer enn tre måneders total mørke og ikke minst isolasjon i et halvt år. Siste fly og forsyningsskip forlader isen senest i mars, og vender ikke tilbake før i november.
16 personer, blant annet teknikere og ingeniører, en lege, en kokk og en elektriker, holder Halley VI og de ulike eksperimentene i gang i den lange, mørke vinteren.
Du kan nå ta en 360-graders tur i Halley VI og blant annet besøke laboratoriene ved å følge denne lenken.