Penis morgenglad

10 ting du ikke visste om penis

Den perfekte størrelsen, hvorfor den selvfølgelig må ha et navn, hvordan du unngår at den skrumper, og nøyaktig hvor mange bakterier er det egentlig på en slik villstyring. Vi gir deg den penisguiden du ikke visste du savnet.

25. februar 2016 av Jakob Priess

Alle menn har en, de fleste passer bedre på den enn på seg selv, veldig mange lurer på om den er stor nok, men tross alt er det bare noen få som tenker med den hele tiden.

Penis, kølle, snabel, loff, skinnfløyte, lykkeliten, lofotdolken, "den enøyde slange".

Kjært barn har mange navn, og her er 10 fakta om mannens beste venn som du sannsynligvis ikke visste fra før.

1. Verdens lengste penis

Jonah Falcon

Jonah Falcon fra New York er innehaver av den lengste offisielt målte erigerte penis på 34,3 cm.

45 år gamle Jonah har takket nei til et hav av tilbud fra pornoindustrien og forsøker i stedet å skape seg en karriere som ordentlig skuespiller i Hollywood. Hittil med begrenset hell.

2. Verdens aller lengste penis

Kanskje ikke så overraskende er blåhvalen det mest velutrustede vesen på kloden og får unektelig Jonah Falcons imponerende mål til å blekne.

En blåhvals penis kan bli opptil 4 meter lang og deponerer rundt regnet 20 liter sæd i sin utkårede under paring.

3. Jeg døper deg Hercules

En rundspørring fra 2015 foretatt av den britiske herreklærkjeden jacamo viste at 73 % av alle menn har et navn på penisen sin.

Mer overraskende er det at i over halvparten (59 %) av tilfellene er det mannens nåværende (eller tidligere … fikk dere med dere det, jenter?) partner som har døpt den. I rundspørringen vant "Troy" for øvrig foran "Hercules".

En rekke kjente menn har mer eller mindre frivillig fått offentliggjort navnet på sin faste følgesvenn.

Hugh Jackman

Sanger og trusetyv Tom Jones skriver i sin biografi at hans heter "Wendell", Hugh "Wolverine" Jackmans er døpt "Old James Roger", og Victoria Beckham fortalte i et tv-intervju i 2001 at hun har gitt husbond David Beckhams penis navnet "Goldenballs".

4. En aktiv penis er en glad penis

Uten regelmessige ereksjoner kan penis faktisk skrumpe 1–2 cm i lengden. Det skyldes at uten "mosjon" mister muskelvevet i penis sin elastisitet og trekker seg sammen. Permanent.

Professor i urologi ved Southern Illinois University, Tobias Kohler, kan imidlertid berolige menn som går gjennom en "tørkeperiode".

Med mindre en mann har fysiske skavanker som gjør ereksjon umulig, sørger kroppen selv for å mosjonere penis i løpet av REM-søvnen.

5. Røyking koster 1 centimeter

Cigaret impotens

Den stolte mannlige ereksjonen handler om blod og blodtilførsel. Ved røyking økes forkalkningen i blodårene, og det fører til dårligere blodtilførsel når det trengs – og et tap på opptil en centimeter i lengde.

Og forresten – røyking kan føre til impotens.

6. Den perfekte størrelsen på penis er ...

Har størrelsen på penis noe å si?

Både og – for den kan både være for stor og for liten til det kresne kvinnelige publikum.

Kvinner foretrekker en penis på 16 centimeter i lengde og 12,2 cm i omkrets, viser en amerikansk undersøkelse fra 2015 publisert på PLOSone.

I hvert fall på den penisen de vil gå oppover kirkegulvet med.

Når de i undersøkelsen i stedet ble bedt om å velge den perfekte størrelsen til et engangsligg, gikk kravet til den perfekte penisen en tanke opp til 16,3 cm i lengde og 12,7 cm i omkrets.

Gjennomsnittlig lengde på norske menns penis er 14,3 cm.

7. Ja, det er kaldt, ok!

Penis statue

Det er langt større forskjell på størrelsen på menns peniser i slapp tilstand enn det er i erigert tilstand.

Det viser undersøkelser foretatt av Kinsey Institute, som også slår fast at "lengden på en slapp penis ikke kan brukes som indikator på lengden av samme penis i erigert tilstand".

Det kan altså med andre ord skjule seg litt av et monster i et par anonyme Speedos.

8. Minst 1389 samleier i sekundet

Ifølge utgivelsen "The Penguin Atlas of Human Sexual Behavior" har minimum 120 millioner par sex i løpet av et døgn her på Jorden.

Det vil si at det innledes minst 1389 nye samleier hvert eneste sekund.

Leser du med normal hastighet, vil 20 833 peniser ha gått i gang med det de er best til siden du leste "Ifølge utgivelsen …" ovenfor.

9. Du kan brekke den

Banan Broken

Selv om det ikke er noe ben i mannens penis, kan den likevel brekke.

Rent fysisk skjer det ved at de blodfylte svamplegemene i den erigerte penisen sprekker eller rives over – som oftest akkompagnert av en høy knekkelyd og voldsom smerte.

Halvparten av alle penisfrakturer, som det heter, skjer under samleie der mannens partner sitter øverst.

De fleste andre skjer under uhemmet masturbering.

10. Et økosystem mellom bena

Ved hjelp av genetiske tester identifiserte et amerikansk forskerteam i 2009 så mange som 42 forskjellige bakteriearter på huden av penis hos en gruppe ikke-omskårne menn.

Da de samme mennene så lot seg omskjære, kunne forskerne konstatere at antallet av forskellige bakteriearter falt dramatisk.

"Det er litt som å felle en hel skog," uttaler en av forskerne bak undersøkelsen, Lance Price, i en pressemelding og fortsetter: "Plutselig kommer det mer luft og sollys, og det forandrer hele økosystemet dramatisk."

Er du lei av fake news og vil ha kontroll på fakta?

Få 3 utg. av Illustrert Vitenskap til 79,00. Klikk her.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: