Shutterstock

10 harde fakta om ereksjon

INTIMSONEN: Den sover aldri, den elsker lakris, og et bitt fra den "riktige" edderkoppen kan gjøre den steinhard i flere dager. Her er 10 fakta du trolig ikke kjente om den stive penisen.

1. Det finnes tre former for ereksjon

© Photo by Tamara Budai on Unsplash

Forskere skjelner mellom tre forskjellige slags ereksjoner:

Den psykiske skyldes fantasier, den fysiske skyldes berøring og den nattlige oppstår under REM-søvn.

2. En fødsel er ikke nødvendig

Med ultralyd har det lyktes å observere ereksjoner på fostre helt ned til 16 uker.

3. Døden stopper dem ikke

Når en mann dør i loddrett posisjon, renner alt blodet til bena. En del av blodet havner også i penis, og derfor oppstår det ereksjon hos eksempelvis menn som henrettes ved hengning.

4. De har form som en bumerang

Ikke hele penis er utenpå kroppen. Den delen som sitter i buken bøyer og gir mannens kjønnsorgan form som en bumerang.

Det kan blant annet ses når et par har samleie i en MR-skanner.

5. Penis mangler ben

Mennesket er et av svært få pattedyr som ikke har et ben i penis. Men forfedrene våre hadde både et penisben og små pigger på penis.

Men det betyr ikke at mannens penis ikke kan brekke. Det skjer når membranen rundt svamplegemet blir forstrukket eller revet over.

6. Edderkopp gjør dem kroniske

Den brasilianske vandreedderkoppen er verdens giftigste edderkopp. Nervegiften kan ta livet av et menneske, men i mildere tilfeller kan den gi menn ereksjoner som er smertefulle og varer i flere dager.

7. Den sover aldri

En sunn og frisk mann vil i gjennomsnitt ha tre til fem ereksjoner i løpet av en god natts søvn, viser forskning. Hver gang vil ereksjonen vare omkring 25-30 minutter. Den siste i serien er den som mange menn våkner med hver morgen.

Det er fortsatt uklart hva som får penis til å reise seg flere ganger i løpet av natten. Det skjer imidlertid ofte under REM-søvn, påpeker forskere, der drømmene er mest tydelige, og det skjer oftere hos yngre menn, der svingningene i hormonproduksjonen er størst.

8. Riktig kost gjør den sterkere

Ifølge en undersøkelse gjort av Institute for the Study of Urological Diseases kan kosten ha innvirkning på hvor hard en ereksjon er.

Angivelig skal middelhavskjøkkenet gjøre ereksjonen hardere.

9. Mål den ovenfra

© Photo by Charles Deluvio ???? on Unsplash

Gjennomsnittlig lengde på penis er 13,2 centimeter i erigert tilstand. Hvis penislengden skal måles korrekt, må den måles når den er erigert.

Målebåndet begynner inne ved magen på oversiden av penis og ender ved urinhullet.

10. Donuts og lakris kan lokke den frem

Chicago’s Smell and Taste Treatment and Research Foundation fant i 1995 ut at lukten av donuts blandet med lukten av lakris øker blodtilførselen til penis med 31,5 prosent.

Dermed kan duften hjelpe en ereksjon på vei.