Penis_chili

10 harde fakta om ereksjon

Mannens ereksjon er en viktig del av menneskehetens overlevelse. Her er ti ting som du sannsynligvis ikke visste om den stive penisen.

21. oktober 2015 av Babak Arvanaghi

1. Det finnes tre former for ereksjon

Forskere skjelner mellom tre forskjellige slags ereksjoner: Den psykiske skyldes fantasier, den fysiske skyldes berøring og den nattlige oppstår under REM-søvn.

2. En fødsel er ikke nødvendig

Med ultralyd har det lyktes å observere ereksjoner på fostre helt ned til 16 uker.

3. Døden stopper dem ikke

Når en mann dør i loddrett posisjon, renner alt blodet til bena. En del av blodet havner også i penis, og derfor oppstår det ereksjon hos eksempelvis menn som henrettes ved hengning.

4. De har form som en bumerang

Ikke hele penis er utenpå kroppen. Den delen som sitter i buken bøyer og gir mannens kjønnsorgan form som en bumerang. Det kan blant annet ses når et par har samleie i en MR-skanner.

5. Penis mangler ben

Penisben fra hvalrosser.

Mennesket er et av svært få pattedyr som ikke har et ben i penis. Men forfedrene våre hadde både et penisben og små pigger på penis.

Men det betyr ikke at mannens penis ikke kan brekke. Det skjer når membranen rundt svamplegemet blir forstrukket eller revet over.

6. Edderkopp gjør dem kroniske

Den brasilianske vandreedderkoppen er verdens giftigste edderkopp. Nervegiften kan ta livet av et menneske, men i mildere tilfeller kan den gi menn ereksjoner som er smertefulle og varer i flere dager.

7. Den kan 11 ganger om dagen

11 ganger om dagen har gjennomsnittsmannen ereksjon. Av dem forekommer tre til fem om natten, og ofte vil en av dem fortsette til utpå morgenen, når mannen våkner.

8. Riktig kost gjør den sterkere

Ifølge en undersøkelse gjort av Institute for the Study of Urological Diseases kan kosten ha innvirkning på hvor hard en ereksjon er. Angivelig skal middelhavskjøkkenet gjøre ereksjonen hardere.

9. Mål den ovenfra

Gjennomsnittlig lengde på penis er 13,2 centimeter i erigert tilstand. Hvis penislengden skal måles korrekt, må den måles når den er erigert. Målebåndet begynner inne ved magen på oversiden av penis og ender ved urinhullet.

10. Donuts og lakris kan lokke den frem

Chicago’s Smell and Taste Treatment and Research Foundation fant i 1995 ut at lukten av donuts blandet med lukten av lakris øker blodtilførselen til penis med 32 prosent. Dermed kan duften hjelpe en ereksjon på vei.

Alle knep er tillatt i naturen

Penis med mothaker og sæd med kjemiske våpen. I naturen er alle knep tillatt for å sikre seg at en partner tiltrekkes og holdes fast – og leverer et avkom. Les artikkelen her:

Underholdende og lærerik lesning for hele familien

Få 3 utg. av Illustrert Vitenskap til 79,00. Klikk her.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: