Biologi får kvinner til å simulere orgasme

I en ny stor sexundersøkelse innrømmer 67 prosent av alle kvinner at de simulerer orgasme under et samleie. Motivet er å bli ferdig med det hele - men årsaken er biologisk, viser ny forskning.

nb_u14 Orgasm

Mens 95 prosent av alle menn får fullt utbytte av et samleie, vedgår hele 67 prosent av kvinnene i en ny undersøkelse at de tar i bruk skuespillertalentet.

Rundspørringen blant hele 2300 kvinner var bestilt av magasinet Cosmopolitan, men støttes av tidligere forskning som også viser at kvinnene ikke er simulanter av "vond vilje":

"Bare 20-30 prosent av alle kvinner er i stand til å få orgasme under et ordinært samleie," forklarer dr. Janet Hall, klinisk psykolog og sexterapeut, til avisen The Mirror.

Liksomorgasme for å få fred

I den nye undersøkelsen forklarer kvinnene at de simulerer orgasme for å bli ferdig med samleiet så fort som mulig eller for ikke å skuffe partneren.

Hvorfor orgasme ved penetrering er et privilegium for et fåtall, har undret biologene i årevis.

Les mer om vitenskapen rundt sex på vår temaside

Italienske forskere oppdaget i 2008 en sammenheng mellom tykkelsen på kvinners såkalte skjedevegg og vaginal orgasme.

Ved hjelp av ultralydundersøkelser fastslo forskerne at skjedeveggen hos kvinner som opplevde vaginal orgasme, var omkring 20 prosent tykkere enn hos kvinner som ikke fikk orgasme.

Klitoris er avgjørende

Forskernes forslag til forklaring går ut på at penetreringen stimulerer klitoris gjennom skjedeveggen, og at effekten er størst hvis veggen er tykk.

35 prosent av kvinnene i Cosmopolitans undersøkelse svarte da også at de ikke fikk den riktige stimulansen fra sine partnere. Dr. Janet Hall oppfordrer derfor kvinnene til å snakke om temaet med partnerne i stedet for å late som om orgasmen er i orden.