Oralsex er den sikre veien til orgasme

Oralsex er den sikre veien til orgasme

Oralsex gir ekstra krydder til sexlivet. Og særlig for kvinnene kan det lønne seg å få partneren til å bruke munnen til annet enn å snakke med. Oralsex er nemlig den sikre veien til orgasme hos kvinner.

1. april 2015 av Gorm Palmgren

Jo høyere alder, desto mindre oralsex

Oralsex er svært populært opptil midt i 40-årene, der 70–80 pst. praktiserer denne formen for sex. I disse aldersgruppene er oralsex den mest populære sexaktiviteteten for begge kjønn.

Men når man blir eldre, ser det ut til at interessen for å slikke sin partners kjønnsorganer synker, og særlig hos kvinnene går det raskt nedover. Bare 19 pst. av kvinnene i pensjonsalder har oralsex, og hos jevnaldrende menn er det bare 30 pst.

Eldre like glade for oralsex som unge

Men tallene skjuler at eldre generelt har mindre sex enn unge, og hvis man studerer undersøkelsens resultater grundig, tegner det seg et litt annet bilde.

Da viser det seg nemlig at oralsex er nesten like populært blant middelaldrende og eldre som vaginal sex, dvs. når penis trenger inn i skjeden.

Oralsex gir (nesten) orgasmegaranti

Ifølge en australsk undersøkelse av nesten 20 000 menn og kvinner fra 2006 er det god grunn til å praktisere oralsex. Der viste det seg nemlig at kvinner har vesentlig større sjanse for å få orgasme hvis de også blir stimulert med munnen under akten.

Hvis partneren tar tunge og lepper til hjelp, er orgasmen så godt som sikret (nemlig hos 90 pst), mens det oppnår bare så vidt 49 pst. hvis penis skal gjøre hele jobben selv.

Hos menn spiller det ikke så stor rolle hvordan man gjør det – de får stort sett orgasme uansett hva man finner på under dynen.

Få oversikt over størrelsen på penis blant verdens menn.

Har du oralsex?

Prøv – helt anonymt – sextesten vår og sammenlign sexlivet ditt med andres.

Kilder

Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006

Få et godt tilbud på Illustrert Vitenskap

Få 3 utg. av Illustrert Vitenskap til 79,00. Klikk her.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: