Onani avhenger av hormoner

Både menn og kvinner velger jevnlig å ta saken i egen hånd når det gjelder seksuell tilfredsstillelse. Det er likevel flere menn som tyr til onani enn kvinner. Det skyldes angivelig kjønnshormonet testosteron.

Onani

Menn onanerer mest

Onani er for menn – ingen tvil om det! Rundt dobbelt så mange menn som kvinner masturberer, og fire ut av fem unge menn under 35 år tilfredsstiller seg selv minst én gang i måneden.

Jo mer sexlyst, desto mer onani

Menn er generelt mer opptatt av sex enn kvinner, og en amerikansk undersøkelse fra 2011 viser at de tenker dobbelt så mye på sex som kvinner gjør. Lysten til sex (libido) avhenger blant annet av ens generelle velbefinnende, det vil si om man er stresset eller deprimert, samt av hvor mye testosteron man produserer.

Mens menn og kvinner er like utsatt for de førstnevnte faktorene, så har menn svært mye mer testosteron i blodet enn kvinner, og det er sannsynligvis årsaken til deres større sexlyst, og derfor også trangen til å masturbere mer.

Mannlig kjønnshormon gir kvinner lyst til sex med seg selv

Flere forsøk har vist at både menn og kvinner får lyst til å masturbere mer, jo mer testosteron de produserer. Men ifølge en undersøkelse av Sari van Anders ved University of Michigan, USA, i 2012, så reagerer kvinner ganske spesielt på hormonet.

Mens testosteron gir dem lyst til å tilfredsstille seg selv, reduserer det faktisk lysten til å ha sex med en partner. I følge forskerne styrkes denne sammenhengen av stresshormonet kortisol, som gir kvinnene lyst til å være alene.

Ta Illustrert Vitenskaps sextest

Onanerer du mer enn gjennomsnittet? I Illustrert Vitenskaps sextest kan du teste sexlivet ditt og sammenligne det med andres.