spray og sex

Nesespray gir menn lyst på sex

En dusj i nesen styrker sexlysten, øker potensen og gir kraftigere utløsninger. Den spesielle nesesprayen som egentlig ble oppfunnet for ammende kvinner, kan bli fremtidens vidundermiddel for menn med sand i sexlivet. Hemmeligheten er oksytocin.

En dag i 2012 møtte den 32 år gamle familiefaren Mr. B opp på klinikken hos den anerkjente psykiateren Kai MacDonald ved University of California.

Mr. B led av sosial angst og hadde problemer med å ta del i sosiale relasjoner både på jobb og privat. Psykiateren hadde nettopp lest om noen forsøk med hormonet oksytocin, som er mest kjent for å sette i gang fødselen og få melken til å renne hos nybakte mødre. Det så også ut til å bedre sosiale evner, og MacDonald ordinerte derfor en nesespray med oksytocin, som Mr. B skulle ta morgen og kveld.

Etter noen uker var det tydelig at behandlingen ikke hadde kurert den sosiale angsten hos Mr. B. Han hadde fortsatt problemer med sosiale relasjoner. Til gjengjeld hadde sexlivet blomstret voldsomt opp.

Til da hadde han ikke følt noen særlig sexlyst, og når han endelig hadde sex med konen, var ereksjonen ikke noe å skryte av, og utløsningen som regel en tam fornøyelse. Men etter oksytocin-behandlingen opplevde både konen til Mr. B og hans kvinnelige kolleger at han gikk omkring og flørtet med dem – en hittil ukjent atferd fra hans side.

Mr. B kunne fortelle at alle sider av hans seksualitet plutselig fungerte markant bedre: lysten, opphisselsen, ereksjonen og utløsningen.