Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sex lykke
Mennesket - Sex

Mye sex gjør deg ulykkelig

Er det slik at du og kjæresten hopper i høyet hver dag? Da bør dere stoppe med en gang! For sex flere ganger i uken ødelegger humøret.

Hopper du villig til køys med kjæresten både mandag, onsdag og lørdag? Da bør du kanskje tøyle lystene.

En ny undersøkelse viser at par som bare har sexén gang i uken, er de lykkeligste.

30 000 amerikanere deltok i undersøkelsen

Forskningen er basert på tre undersøkelser foretatt blant over 30 000 amerikanere i løpet av de siste 40 årene.

I den ene undersøkelsen svarte 25 000 amerikanere i perioden 1989–2012 på utallige spørsmål om alt fra religion til sex.

Svarene avslørte at par var lykkeligere jo oftere de hadde sex. Men bare til en viss grad. For humøret falt hvis paret hadde sex mer enn en gang i uken. Det gjaldt uansett kjønn, alder og forholdets lengde.

Det samme bildet dannet seg i de to andre undersøkelsene, der henholdsvis 335 personer i lange forhold og 2400 gifte par deltok.

Fordobling av samleier gjorde par ulykkelige

Tidligere i år kom forskere ved det amerikanske Carnegie Meloon Unidersity frem til samme resultat i et forsøk med 128 personer i alderen 35–65 år, som alle var heteroseksuelle og gift.

Forskerne delte ekteparene inn i to grupper. I de tre månedene forsøket varte, beholdt den ene gruppen sitt normale sexliv, mens den andre gruppen fordoblet frekvensen av ukentlige samleier.

Både før og etter forsøket fylte deltakerne ut utførlige spørreskjemaer om deres personlighet, følelser og libido. Resultatet var overraskende. Gruppen med den økte seksuelle aktiviteten hadde mindre glede av sexakten, hadde mindre lyst og var blitt mer ulykkelige.

Begge undersøkelsene dreide seg utelukkende om par, så om single også bør dempe den seksuelle aktiviteten, er fortsatt usikkert.

For mye sex er ikke bra – men hva med en slapp ereksjon?

Det kan godt hende at det ikke nødvendigvis er toppen av lykke å ha sex mange ganger i uken. Men når det først SKAL skje, hvilke samleiestillinger foretrekker da menn og kvinner – og er en slapp ereksjon et tegn på manglende lyst? Få avkreftet eller bekreftet 10 seiglivede sexmyter i vår artikkel:

Les også:

Morgensex er bedst
Sex

Vitenskapen gir svaret: det beste tidspunktet for å ha sex

2 minutter
Twee mensen hebben seks onder de dekens
Sex

INTIMSONEN: Tenker menn på sex hvert 7. sekund?

1 minutt
Sex

5 gode grunner: Derfor bør du ha regelmessig sex

4 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul