Mye sex gjør deg ulykkelig

Er det slik at du og kjæresten hopper i høyet hver dag? Da bør dere stoppe med en gang! For sex flere ganger i uken ødelegger humøret.

Sex lykke

Hopper du villig til køys med kjæresten både mandag, onsdag og lørdag? Da bør du kanskje tøyle lystene.

En ny undersøkelse viser at par som bare har sexén gang i uken, er de lykkeligste.

30 000 amerikanere deltok i undersøkelsen

Forskningen er basert på tre undersøkelser foretatt blant over 30 000 amerikanere i løpet av de siste 40 årene.

I den ene undersøkelsen svarte 25 000 amerikanere i perioden 1989–2012 på utallige spørsmål om alt fra religion til sex.

Svarene avslørte at par var lykkeligere jo oftere de hadde sex. Men bare til en viss grad. For humøret falt hvis paret hadde sex mer enn en gang i uken. Det gjaldt uansett kjønn, alder og forholdets lengde.

Det samme bildet dannet seg i de to andre undersøkelsene, der henholdsvis 335 personer i lange forhold og 2400 gifte par deltok.

Fordobling av samleier gjorde par ulykkelige

Tidligere i år kom forskere ved det amerikanske Carnegie Meloon Unidersity frem til samme resultat i et forsøk med 128 personer i alderen 35–65 år, som alle var heteroseksuelle og gift.

Forskerne delte ekteparene inn i to grupper. I de tre månedene forsøket varte, beholdt den ene gruppen sitt normale sexliv, mens den andre gruppen fordoblet frekvensen av ukentlige samleier.

Både før og etter forsøket fylte deltakerne ut utførlige spørreskjemaer om deres personlighet, følelser og libido. Resultatet var overraskende. Gruppen med den økte seksuelle aktiviteten hadde mindre glede av sexakten, hadde mindre lyst og var blitt mer ulykkelige.

Begge undersøkelsene dreide seg utelukkende om par, så om single også bør dempe den seksuelle aktiviteten, er fortsatt usikkert.

For mye sex er ikke bra – men hva med en slapp ereksjon?

Det kan godt hende at det ikke nødvendigvis er toppen av lykke å ha sex mange ganger i uken. Men når det først SKAL skje, hvilke samleiestillinger foretrekker da menn og kvinner – og er en slapp ereksjon et tegn på manglende lyst? Få avkreftet eller bekreftet 10 seiglivede sexmyter i vår artikkel: