Menn får kraftigere utløsninger med fremmede kvinner

Forskere har vist at sædkvaliteten og mengden av sæd avhenger av om menn onanerer til en ukjent eller kjent kvinne. Mekanismen forklarer biologien i sidesprang rent evolusjonært.

onani

I en undersøkelse ble 21 heteroseksuelle menn mellom 18 og 23 år satt til å onanere til pornofilm.

Mennene så seks filmer med den samme kvinnelige og mannlige hovedrolleinnehaveren, og deretter så de en syvende film med en ny kvinnelig modell og den samme mannen. Mennene ble altså vant til å se på den kvinnelige skuespilleren som opptrådte i de seks første filmene, mens den siste kvinnen var ukjent for dem. Forsøket foregikk over 15 dager.

Rask utløsning med ukjent kvinne

Under hver film målte forskerne hvor lang tid det tok før mennene ejakulerte, og deretter målte de kvaliteten og mengden av sæd i hver tømming.

Resultatene viste at alle mennene gjennomsnittlig ejakulerte vesentlig raskere til filmen med den ukjente kvinnen enn til den kjente kvinnen. Dessuten var mengden av sæd større og sædkvaliteten bedre når mennene onanerte til den fremmede kvinnen.

Jo mer kjent en kvinne er for en mann, desto lenger tar det før han kommer, jo mindre er sædmengden, og jo dårligere er bevegeligheten av sæden, konkluderte forskerne.

Kjappe sidesprang gir flere barn

Forskerne forklarer mekanismen med at hurtig sædavgang og mer mobil sperma under sex med fremmede kvinner evolusjonært sett er en fordel for mannen, fordi det gir ham større sjanser til å spre genene sine utenfor et fast parforhold. Sex med en annen enn partneren vil føre til hurtigere utløsning, og dermed er det raskt overstått, og faren for å bli oppdaget er mindre.

Dessuten mener forskerne at sædkvaliteten er bedre ved sex med fremmede kvinner fordi det er færre forsøk til å gjøre dem gravide. Samtidig kastes ikke sæd med høy kvalitet bort på den faste partneren, som det er stor sannsynlighet for mannen allerede har et barn med. Sjansen for at de fremmede kvinnene har hatt sex med en annen mann er også større enn at den faste partneren har hatt det. Dermed er det større muligheter for konkurrerende sæd. For å vinne konkurransen må sæden være av beste kvalitet.

Få oversikt over størrelsen på penis blant verdens menn.

Sex med fremmede gjorde oss sterkere

Historisk sett har det gavnet menneskerasen at menn har hatt flere partnere, deriblant fra andre raser, som har kunnet videreføre genene: