Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Seksuelle partnere

Unge kvinner har mer sex

Menn har generelt flere seksuelle partnere gjennom livet enn kvinner. Kanskje fordi det inntil nylig har manglet aksept for at også kvinner kan være seksuelt utagerende. Men nå tar unge kvinner revansje.

De fleste mennesker har ikke hatt så mange seksuelle partnere gjennom livet som man kanskje forestiller seg. Halvparten av alle menn har høyst vært i seng med 6 forskjellige kvinner, mens det for kvinners vedkommende bare dreier seg om 4 partnere.

Menn har dobbelt så mange seksuelle partnere

Den andre halvparten er derimot ikke så tilbakeholden, og én av tre menn eller én av fem kvinner har f.eks. hatt minst 10 partnere. Rent statistisk betyr det at gjennomsnittlig antall partnere ligger temmelig høyt – på 14 og 7 for henholdsvis menn og kvinner – men det skyldes altså at de som ofte innleder et nytt forhold veier tungt i statistikken.

Yngre kvinner de mest frigjorte

De mest seksuelt omstreifende kvinnene finner man i aldersgruppen 25–34 år, der 30 pst. har hatt sex med minst 10 forskjellige menn. Hos mennene er det til gjengjeld 45–54 åringene som har vært mest omkring, og blant dem har 43 pst. hatt minst 10 partnere.

Det kan tyde på at den seksuelle frigjøringen som har gjort det mer akseptabelt å ha sex med flere forskjellige partnere, er kommet senere til kvinnene og holder på å slå gjennom først nå, mens mennene gjennom lengre tid har følt seg moralsk berettiget til et mer utadvendt sexliv.

Les også:

onani
Sex

Menn får kraftigere utløsninger med fremmede kvinner

0 minutter
Twee mensen hebben seks onder de dekens
Sex

INTIMSONEN: Tenker menn på sex hvert 7. sekund?

1 minutt
Oksytocin-spray
Sex

Hormonspray gjør menn attraktive

2 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul