Shutterstock

Hvordan får kvinner lettest orgasme?

Er det noen sexstillinger som er bedre enn andre for å gi kvinner orgasme?

Menn avslutter vanligvis lakengymnastikken nokså plutselig, men mange kvinner har problemer med å oppnå orgasme.

Derfor har forskere fra den gynekologiske klinikken New H Medical i New York undersøkt hvilke sexstillinger som er best for å stimulere kvinnens klitoris og øke blodtilførselen til det sensitive organet.

Studien testet fem klassiske sexstillinger. En var med kvinnen øverst, en var sittende, og to var med mannen øverst – med og uten en pute under kvinnens bekken. Den femte var hundestillingen, der begge parter står på knærne og mannen penetrerer bakfra.

Par ofret seg for vitenskapen

Forskerne fikk hjelp fra et frivillig par som ofret seg for vitenskapen og utførte samleier i de fem stillingene. Før og etter hvert samleie ble kvinnens klitoris ultralydsskannet for å måle blodgjennomstrømningen.

Studien avslørte at misjonærstilling med en pute under kvinnens bekken var best, både for å stimulere klitoris og øke blodgjennomstrømningen.

Siden studien bare involverte én kvinne, kan det imidlertid ikke utelukkes at stillingene påvirker andre kvinner litt annerledes.

Misjonærstilling sikrer orgasme

Ultralydsskanninger avslører hvilke sexstillinger som øker blodgjennomstrømningen i klitoris og dermed sjansen for orgasme.

© Shutterstock/Cerē

1 Hundestillingen har ingen effekt

Når mannen støter bakfra, stimuleres klitoris minimalt. Skanninger viste at blodgjennomstrømningen i klitoris stort sett er uendret etter ti minutter i hundestilling.

© Shutterstock/Cerē

2 Cowgirl øker sjansen

Med kvinnen øverst er det god kontakt mellom klitoris og mannens hud. Trykket på kvinnens bekken er i samme retning som støtene hennes, noe som øker blodgjennomstrømningen.

© Shutterstock/Cerē

3 Misjonærstillingen vinner

I misjonærstillingen er klitoris i kontakt med mannens hud, mens støtene fra mannen øker blodgjennomstrømningen. En pute under kvinnens bekken øker effekten.