attraktiv mand

Forskning: Dette er det kvinner synes er attraktivt hos menn

Kvinner trenger en person av det motsatte kjønn for å videreføre arten. Og ifølge vitenskapen er det langt fra tilfeldig når kvinner synes én mann er attraktiv snarere enn en annen.

15. april 2016 av Karine Kirkebæk

Helt ubevisst skanner kvinner sine mannlige medmennesker for en lang rekke fysiske karaktertrekk som avgjør om de blir tiltrukket av en mann eller ikke.

Og hvis den fysiske tiltrekningen er til stede, er det bedre grobunn for å videreføre arten sammen.

Vitenskapen har kartlagt de fysiske karaktertrekkene kvinner blir mest tiltrukket av hos menn.

1. En smal midje og brede skuldre

En studie med bl.a. psykologiprofessor fra Harvard University Aaron N. Glassenberg i spissen har kartlagt den kroppsbygningen kvinner foretrekker hos menn.

En smal midje, en V-formet overkropp og brede skuldre er mest attraktivt blant kvinner.

Dessuten liker kvinner best menn som er høyere enn dem selv og symmetriske i ansiktet fordi det signaliserer sunne gener.

2. En dyp stemme

En dyp røst sender tilfredse signaler gjennom kvinner.

Forskere fra University College London har i en studie påvist at det skyldes at et dypt stemmeleie signaliserer en stor kropp – altså høy.

Det aller mest attraktive var en dyp stemme som også var en anelse hes, fordi det antyder at mannen har et lavt aggresjonsnivå tross sin størrelse.

3. Muskler – men ikke for store

I en studie fra University of California har forskere sett nærmere på kvinners syn på muskler.

Kvinner liker store muskler og vurdere muskuløse menn som mest sexy – men også som de mest flyktige og minst forpliktende partnerne.

Det var mennene med moderate muskler som ble vurdert til å være mest attraktive.

4. Eldre menn

Noen psykologer omtaler dette fenomenet som George Clooney-effekten. Og den går ut på at kvinner foretrekker menn som er eldre enn dem selv.

Blant 3770 forsøkspersoner fant forskerne i et forsøk fra 2010 frem til at når kvinner blir økonomisk uavhengige, blir de mer tiltrukket av eldre menn.

Forskeren bak undersøkelsen, Fhionna Moore, sier til PsychCentral at den økonomiske uavhengigheten gir kvinnene en større selvtillit til å velge en partner som er eldre, har makt og ser bra ut.

5. Ikke smil

Man skulle tro at et blendende smil ville gjøre kvinner mo i knærne. Men faktisk viser en kanadisk studie fra University of British Columbia at kvinner ikke blir spesielt tiltrukket av menn som smiler. Mennenes mest tiltrekkende følelsesmessige uttrykk er derimot stolthet.

Smilet henleder kvinnens tanker på en vennskapelig interaksjon, og de tolker smilet som et tegn på manglende dominans.

Og selv om mennene ikke vekker interessen hos kvinner gjennom smil, er kvinner som smiler mest attraktive blant menn.

6. Menn i rødt

I en internasjonal studie med kvinner fra både England, Kina, Tyskland og USA har forskere konkludert med at kvinner er mest tiltrukket av menn som går kledd i rødt.

Den røde fargen utstråler styrke, makt og dominans, og fargen har vært et statussymbol siden Romerriket, da mektige menn hadde røde klær.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: