Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

sex men women
Mennesket - Sex

Er menns sexbehov større?

Menn fremstilles ofte som alltid kvinnesugne og sexfikserte førsteelskere. Har menn virkelig større behov for sex, og endrer det seg i løpet av levetiden?

I tenårene har menn som hovedregel en mer glupende appetitt på sex enn kvinner i samme alder. Men det er da mennenes sexlyst er på høyden, senere begynner den langsomt å avta. Kvinnenes sexlyst blir derimot større etter hvert som årene går og når toppen først når overgangsalderen begynner å nærme seg.

Kvinners sexlyst stiger med alderen

I 40-årsalderen er det ikke uvanlig at kvinner har mer lyst på sex enn sine mannlige partnere på samme alder. Psykologen David Buss ved University of Texas at Austin, USA, lanserte i 2010 en teori om at kvinnenes lyst på sex stiger i takt med at de merker økende problemer med å bli gravide og derfor må "jobbe hardere" for å reprodusere seg selv.

En undersøkelse fra USA fra 2010 fastslår dessuten at selv om menn ser markant mer porno og onanerer betydelig oftere enn kvinner – og til en viss grad har flere partnere og mer tilfeldig sex og er oftere utro – så får de bare i begrenset grad flere samleier ut av det enn kvinnene.

Hvis man sammenligner med en tilsvarende undersøkelse fra 1993, viser det seg faktisk at forskjellen mellom kvinners og menns sexlyst er blitt mindre de siste 20 årene.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul