GoT_Emilia

Derfor er Emilia Clarke verdens lekreste kvinne

Game of Thrones-skuespillerinnen Emilia Clarke er blitt kåret til verdens mest sexy kvinne av Esquire. Det er det en vitenskabelig forklaring på.

15. oktober 2015 av Babak Arvanaghi

Emilia Clarke sjenerer seg ikke for å vise frem attributtene sine slik naturen har skapt dem når hun spiller dragemoren Daenerys Targaryen i Game of Thrones.

Men selv om man kan komme langt med å vise hud, er det ikke derfor Esquire Magazine nettopp har kåret skuespillerinnen til verdens mest sexy kvinne – forklaringen er vitenskapelig.

Emilia Clarke er egentlig for gammel

Menn finner kvinner mest attraktive når kvinnen er 22 år. Derfor burde 28 år gamle Emilia Clarke være for gammel for tittelen, men hennes babyaktige ansiktstrekk og klare hud skaper en illusjon om at hun er yngre.

Det viser en undersøkelse fra Journal of Cosmetic Dermatology fra 2011, som samtidig slår fast at lys og rødlig hud er tiltrekkende fordi det virker som et sunnhetstegn.

Den lyse huden og de babyaktige trekkene får Emilia Clarke til å se yngre ut enn sine 28 år.

Ansiktsbygningen hjelper Emilia Clarke

Dessuten har Emilia Clarke utrolig symmetriske trekk, noe som anses som attraktivt verden over. Og så er trekkene verken for store eller for små:

Ansiktstrekkene hennes er gjennomsnittlige i størrelsen, og det er å foretrekke ifølge Lisa DeBruine, psykolog ved Glasgow Universitets Face Lab, skriver Live Science.

Gjennomsnittlige og symmetriske ansiktstrekk gir Emilia Clarke en bred appell.

Emilia Clarke var heldig med hormonene

Skuespillerinnen ble også velsignet med den helt riktige kombinasjonen av kjønnshormoner allerede på fosterstadiet.

Mye testosteron gir høye kvinner med sterke kjever og store panner. Mye østrogen gir fyldige lepper, oppstoppernese og store øyne, forklarer Lisa DeBruine til Live Science.

Emilia Clarke er en god blanding av de to hormontypene med sine fyldige lepper og høye kinnben.

Alt i alt blir helhetsinntrykket en kvinne som appellerer til et bredt utvalg av menn.

Men hvis du ikke føler deg tiltrukket av henne, så ikke fortvil. Flere undersøkelser har vist at vår oppfatning av skjønnhet er individuell, og at det er noe vi lærer i løpet av livet.

Les mer om skjønnhetens biologi i artikkelen:

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: