Kroppsspråket ditt gjør deg smartere

Vil du ha bedre hukommelse og konsentrasjon, og mer treffsikre tanker? Sørg for å plassere armer og bein i riktig stilling.

Topbillede kropssprog

1. Bli smartere med armene i kors

Når du skal løse en vanskelig nøtt, er det ikke likegyldig om du sitter med armene i kors eller lar dem ligge avslappet på lårene.

I et eksperiment på University of Rochester skulle forsøkspersonene danne så mange ord som mulig ut fra de samme bokstavene. Når de hadde armene i kors, klarte de å finne fram til 21 prosent flere ord.

Ifølge forskerne skyldes det sannsynligvis at hjernen forbinder denne kroppsholdningen med løsningsorientert atferd.

2. Hold fokus ved å utstråle styrke

Hvis du har problemer med å konsentrere deg om en oppgave, bør du klaske beina på bordet, eller reise deg opp og lene kroppen framover med hendene plantet på bordplaten.

I et eksperiment ved Columbia University målte forskere et mer testosteron og mindre kortisol i blodet hos personer som inntok disse dominerende positurene. Mer testosteron styrker evnen til å ta beslutninger.

3. Knytt nevene for å huske

Knytt høyre hånd når du skal lære noe nytt, og så knytter du venstre hånd når du skal huske det igjen.

Dette overraskende rådet stammer fra et forsøk fra Montclair State University. Forsøksdeltakerne klemte om en gummiball i 45 sekunder like før de skulle lære 36 ord utenat. Senere klemte de på ballen igjen like før de skulle huske ordene.

Ved å klemme først med høyre og så med venstre hånd husket de dobbelt så mange ord som når de gjorde det i motsatt rekkefølge.

Det skyldes at de to typene av hukommelse styres av hver sin hjernehalvdel og kan aktiveres ved å bruke den hånden hver av dem styrer.