Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

baby nursing
Mennesket - Kroppen

Kan kvinner amme adopterte barn?

Med hjelp og full innsats kan en kvinne i visse tilfeller produsere melk selv om hun ikke selv har født barnet.

Det er fullt mulig for kvinner å amme adopterte barn, men det krever gjerne bistand av lege og full innsats fra kvinnens side. Noen ganger kan en kvinne produsere nok melk til at barnet kan leve av det helt til det går over til fast føde. Men i de fleste tilfellene må ammingen suppleres med morsmelktilsetning.

I tiden før adopsjonen må kvinnen bruke en brystpumpe som stimulerer brystvortene på samme måte som barnet gjør når det dier. Det bidrar til å få opp melkeproduksjonen. Kombinert med pumpingen vil en lege ordinere en type medisin (metoclopramid, chlorpromazine eller domperidone) som får kvinnens kropp til å danne hormonet prolaktin, som også setter melke-produksjonen i gang.

Hvis kvinnen aldri har født barn eller ammet, kan legen gi henne kjønnshormoner (progesteron eller østradiol). Tilskuddet etterligner hormonskiftet som naturlig finner sted i kroppen når en gravid kvinne føder, og som er med på å sette i gang produksjonen av melk i brystene.

Les også:

blodtyper TOP
Kretsløpet

Ny forskning: Blodtype avgjør din risiko for korona

4 minutter
Kroppen

6 ting du ikke visste om ørevoks

4 minutter
Kroppen

Mor og barn deler celler under graviditeten

3 minutter

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul