Hjelp forskerne: Bli i senga i 60 dager

En fransk forskergruppe vil undersøke hvordan kroppen blir påvirket av vektløshet. Derfor søker de nå frivillige som skal bli i senga i to måneder – til en god lønn, vel å merke.

Sovende mand
© Shutterstock

Bli i senga i 60 dager og tjen 140 000 kroner.

Forskere fra det franske forskningsinstituttet for rommedisin, Medes, søker 24 friske menn til en mulig drømmejobb – bokstavelig talt.

Forsøket skal skape en simulering av hvordan kroppen blir påvirket når den blir utsatt for veldig lav tyngdekraft.

###

Minst én skulder i senga

Det liggende forsøket foregår på jorda. Men på tross av jordas tyngdekraft gir de to månedene i horisontal stilling forskerne en idé om hva vektløshet gjør ved kroppen.

I to uker før de 60 dagene i senga vil forskerne foreta en rekke studier av deltakernes fysikk. Når de 60 dagene er overstått, vil forskerne igjen utføre en rekke studier, som skal belyse konsekvensene av de to månedene i senga.

Underveis skal minst én skulder hele tiden være i kontakt med senga, som heller nedover med seks grader i hodeenden. Halvparten av deltakerne vil dessuten bli fôret med ulike medikamenter for å se hvordan de påvirker den «vektløse» kroppen.

###

Liggende på toalettet

Det stilles bare noen få krav til eventuelle deltakere: Du skal være 20–45 år, ikke-røyker, i god form, ikke ha allergier og ha en BMI på mellom 22 og 27.

Selv om det lyder som en enkel jobb, advarer forskerne om at det kan bli hardt. Det forventes at du spiser, vasker deg og går på do liggende i senga i alle 60 dager – men lønnen er også knapt 2000 kroner om dagen.

Hvis du er interessert i et par måneder i senga, kan du fylle ut søknadsskjemaet og krysse fingrene.