7 gode grunner til å elske kroppshåret ditt

Håret i armhulene OG i de nedre regioner hjelper deg i jakten på kjærligheten, og nesehårene redder deg fra bakterier og betennelse. Vi gir på ingen måte kroppshåret vårt den anerkjennelsen det fortjener.

© Shutterstock

1. Øyenbryn avleder svetten

Uten øyenbryn ville svette og skitt fra pannen renne ned og plage øynene. Samtidig spiller øyenbrynene en viktig rolle i utformingen av ansiktsuttrykket vårt og dermed kommunikasjonen med våre medmennesker.

2. Hår under armene tiltrekker det annet kjønn

Armhulehår og kjønnshår sprer duften fra kjertler i huden, og forskerne mener nå at denne duften spiller en avgjørende rolle i tiltrekningen mellom kjønnene.

3. Øyenvipper vifter vekk støvet

Øyenvippene er i stand til å fange partikler direkte i lufta, men enda viktigere er evnen til å omdirigere luftstrømmene omkring øyet, slik at støvet blåser utenom.

4. Skjegget signalerer mannens alder

Vi kan raskt se mengden av skjegg, og om det holder på å bli grålig. Dermed kan vi avkode mannens alder. Mannens skjegg er derfor et viktig signal til omgivelsene.

5. Hår i nesen avverger infeksjoner

Nesehårene danner et enkelt, men effektivt filter som fanger støvpartikler og bakterier i lufta. Dermed hindrer de skader og betennelser i den følsomme slimhinnen i nesa.

6. Brysthår signaliserer mandighet

Akkurat som skjegget er hår på brystet et klart signal om kjønn og alder. Kraftig brysthår henger som regel sammen med et høyt nivå av det mannlige kjønnshormonet testosteron.

7. Hår i øret forsvarer trommehinnen

Hårene i øret hindrer at støv, skitt og bakterier trenger inn til trommehinnen. Dermed holdes hørselen vår i god stand.