Shutterstock

5 merkelige allergier du ikke vet om

Allergi oppstår når immunforsvaret plutselig oppfatter harmløse stoffer som giftige for kroppen. Derfor kan selv stoffer kroppen trenger plutselig bli betraktet som fiender, og resultatet er kløe og utslett. Her er fem av de underligste allergiene.

Allergi kan oppstå ut av det blå og gjøre at vi reagerer på alle mulige ting. Her er fem mystiske og sjeldne allergier.

1. Mariehøne-pulver gir allergi

Den sørøstasiatiske harlekinmarihøna skiller ut et sekret når den føler seg truet. Sekretet tørker inn og blir til et støv som plager mange allergikere. Noen steder er allergien like utbredt som katteallergi.

2. Hyppig sex kurerer sæd-allergi

Noen få kvinner blir allergiske mot sædvæske, som gir dem kløe og svie i underlivet. Kvinnene behandles med innsprøytinger av fortynnet sæd helt til de tåler den ufortynnede varianten. Deretter bør kvinnen ha sex ofte for å holde toleransen ved like.

3. Hormoner blir kroppens fiender

Noen få kvinner reagerer allergisk på sin egen menstruasjonssyklus. Når mengden av hormonet progesteron øker frem mot menstruasjonen, oppstår det plager som astma, migrene og leddsmerter.

4. Vann-allergi skaper problemer

Selv om 80 prosent av kroppen består av vann, er det noen få som utvikler en allergi mot det. Disse uheldige personene får vabler og utslett hvis de få vann på kroppen, og et plutselig regnskyll kan gi dem store problemer.

5. Temperaturhopp gir allergi-symptomer

Spaserturen fra kontoret til bilen på en kald vinterdag kan gi problemer for kuldeallergikere. Den plutselige temperaturendringen kan forårsake utslett fra huden.

Forskning åpner opp for nye behandlingsformer

Forskerne har lenge undret seg over at noen stoffer, som for eksempel pollen, gjør mange mennesker allergiske. Nå har forskerne kommet ett skritt tettere på sannheten – les mer om det her: