Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Megafon banneord
Mennesket - Intelligens

Banneord er tegn på intelligens

Ny forskning viser at mennesker som banner mye, har et større ordforråd og høyere intelligens enn mennesker som ikke banner.

Er du en skikkelig Kaptein Haddock når det kommer til forbannelser, og renner munnen over med de verste skjellsord. Da er du den som ler sist.

Ny amerikansk forskning viser nemlig at et stort og fargerikt arsenal av banneord er tegn på intelligens, språkforståelse og et velutviklet ordforråd. Nøyaktig det stikk motsatte av hva moren din sikkert har lært deg.

Skjellsord viser intelligens

De to forskerne bak undersøkelsen, psykolog Kristin L Jay ved Marist College og Timothy B. Jay ved Massachusetts College of Liberal Arts, har studert 60 personer med varierende bakgrunn, og konklusjonen er krystallklar:

Mennesker som benytter mange kraftuttrykk og skjellsord, har generelt et langt større og mer velutviklet ordforråd, hvilket samtidig er et tegn på høy intelligens.

Unntaket er imidlertid seksuelt nedsettende språkbruk om medmennesker – særlig kvinner. Dette, sier forskerne, er ikke et tegn på begavelse, men snarere det motsatte.

Bandeord i taleboble

Fargerikt språk krever språkforståelse

Ikke bare hadde de storbannende forsøkspersonene beviselig et mer utviklet språk, de var også langt flinkere til å variere språket alt etter samtalepartnere og utviste i det hele tatt en større forståelse for språklig interaksjon med omgivelsene.

Eller sagt på en annen måte: Jo mer du banner, desto smartere er du, og dess flinkere er du til å snakke med alle slags mennesker.

Så neste gang noen ber deg snakke pent, kan du ta det helt med ro og trekke på skuldrene og nyte din overlegne intelligens.

TEST din egen IQ her:

Illustrert Vitenskap står trolig bak nettets mest nøyaktige og vitenskapelig validerte IQ-test - utviklet på bakgrunn av den universelt anerkjente WAIS-III testen (Wechsler Adult Intelligence Scale III).

Dette er det nærmeste du kan komme en nøyaktig måling av IQ-en din.

>> IQ-TEST: Test IQ-en i Illustrert Vitenskaps store IQ-test

IQ-TEST EMBED

Underholdende og lærerik lesning for hele familien

Få 3 utg. av Illustrert Vitenskap til 79,00. Klikk her.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul