5 vidunderbarn: Så utrolige er de

Forskere han nettopp avslørt at hjernecellene hos intelligente mennesker briljerer som lagspillere. Men noen mennesker får i gang samspillet raskere enn andre. Her kan du hilse på fem av verdens mest utrolige vidunderbarn.

Vidunderbørn topbillede

1. Autist overrasker legene

Da Jacob Barnett var ganske liten, fikk han diagnosen autisme. Youtube.

Som tiåring ble Jacob Barnett tatt opp på universitetet. Han studerte astrofysikk og underviste sine medstudenter i matematikk.

Da han var ganske liten, fikk han diagnosen autisme, og legene mente at han ikke ville være i stand til å verken snakke eller lese. Nå er han 18 år gammel og har en IQ på 170, og han er på god vei mot en ph.d.-grad i teoretisk fysikk.

2. En menneskelig kalkulator

Priyanshi var med sine tolv år den yngste deltageren i verdensmesterskapet i hoderegning. Youtube.

Priyanshi Somani vant i 2010 verdensmesterskapet i hoderegning, selv om hun med sine tolv år var den yngste deltageren.

På under sju minutter var hun i stand til å regne ut kvadratrøttene av ti sekssifrede tall. Dermed var hun mer en dobbelt så rask som tidligere års vinnere.

3. Vidunderbarn på universitetet

I en alder av ni år ble March Boedihardjo tatt opp på universitetet. Youtube.

Storebroren hans begynte å studere matematikk som 14-åring, men det skremte ikke et annet vidunderbarn – March Boedihardjo.

I en alder av bare ni år ble March tatt opp på universitetet i Hongkong, og han begynte straks å klage på at fagene var for enkle.

Fire år senere hadde han oppnådd en kandidatgrad i matematikk.

4. Konsertfiolinist med bleie

Akim Kamara imponerte 18.000 måpende konsertgjester med sine evner. Youtube.

Han lærte å spille fiolin mens han fortsatt gikk med bleie, og da han var tre år gammel overrasket Akim Kamara 18.000 måpende konsertgjester med evnene sine.

Talentet hans ble lagt merke til allerede før han hadde lært å snakke, og i dag kan han spille et hvilket som helst musikkstykke etter å ha hørt det bare en gang.

5. Barnehagebarn i Mensa

Tolv år og tre vitenskapelige grader – Tanishq Abraham er virkelig et vidunderbarn. Youtube.

Med en IQ på over 145 ble fire år gamle Tanishq Abraham tatt opp i den internasjonale intelligensforeningen, Mensa.

Han har nå, i en alder av tolv år, oppnådd tre vitenskapelige grader fra California College og håper på å bli lege, forsker, nobelprisvinner og president i USA.