Kur mod tømmermænd?

Hva gir verst tømmermenn?

Er det rigtigt, at man kan undgå tømmermænd ved ikke at drikke visse typer af alkohol? Og findes der en kur mod tømmermænd?

23. september 2015

Det er alltid skadelig å ha i seg store mengder alkohol, men man kan faktisk gjøre en del for å begrense ubehaget som noen kaller tømmermenn.

Mørke drikke giver flere tømmermænd

En god huskeregel er at jo mørkere drinken er, desto verre går det. Det har sammenheng med at bakrusen forårsakes ikke minst av såkalte kongener som dannes som biprodukter under gjæringen eller lagringen av alkoholholdige drikkevarer.

Mange kongener er mørke i fargen, så man kan regne med at mørkt brennevin som for eksempel whisky har et høyere innhold av de skadelige stoffene enn blanke brennevin som vodka eller gin.

En effektiv kur mod tømmermænd

Der findes desværre ikke en effektiv kur mod tømmermænd, når hovedpinen først banker løs, og kvalmen trænger sig på. Det er for sent at udvise mådehold, som ellers er det eneste rigtige virkningsfulde middel mod tømmermænd.

Dog kan du søge inspiration hos National Geographic, som har samlet flere kulturers gode råd mod tømmermænd i et galleri.

Les også

Kanskje du er interessert i...

FÅ ILLUSTRERT VITENSKAPS NYHETSBREV

Du får ditt gratis spesialtillegg, Vår Ekstreme Hjerne, til nedlasting straks du har meldt deg på nyhetsbrevet.

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: