GUIDE: Slik finner du dobbeltgjengeren din

Drømmer du om å finne dobbeltgjengeren din? Da er det massevis av hjelp å få på internett. Skribenten vår har testet de beste metodene for å finne din fremmede tvilling.

dobbeltgænger lead pic

Skribenten vår har gått på jakt etter dobbeltgjengeren sin, men finner han det han leter etter?

© Jonas Grosen Meldal/Shutterstock

Har du en dobbeltgjenger? Det er vanskelig å svare sikkert på, men en ny vitenskapelig studie viser at det helt sikkert er mulig.

Studien avslørte at mennesker som ikke er i slekt, kan ha overraskende like ansikter – men også at dobbeltgjengere har mange andre ting til felles, blant annet atferdsmessige trekk slik som vaner og utdanning.

Men hvordan finner du dobbeltgjengeren din? Internett har en rekke ulike muligheter – og jeg har testet de som virker mest lovende.

Twin Strangers

Bli venner med din fremmede tvilling

Mer enn ti millioner mennesker fra hele verden har angivelig lastet opp ansiktet sitt til hjemmesiden twinstrangers.net, som skryter av å ha satt mange mennesker i forbindelse med dobbeltgjengeren. Når du har lastet opp et bilde av deg selv, sammenligner et program ansiktet ditt med alle andre ansikter i databasen – og du får en liste med hundrevis av mulige treff.

Slik gjør du:

1 Gå til nettsiden twinstrangers.net og last opp profilbildet ditt.
2 Opprett en bruker – det er gratis.
3 Se treffene som programmet har funnet.
4 Sjekk hvor mange prosents likhet programmet har funnet.
5 Skriv eventuelt en melding til dobbeltgjengeren din.

Erfaringen vår

Da jeg testet siden, fant den hele 199 treff, og det beste av dem var ifølge programmet på 78 prosent. Det hørtes lovende ut, men etter min mening lignet vi ikke så mye. Jeg klarte dessverre heller ikke å komme i kontakt med det beste treffet.

guide til find din dobbeltgænger

Jeg kunne ikke få kontakt med mitt beste treff – og derfor kan jeg dessverre ikke vise bildet hans.

© Jonas Grosen Meldal/Shutterstock

StarByFace

Bli fan av en kjendis med ditt eget ansikt

Ser du ut som Brad Pitt, Britney Spears eller Donald Trump? På hjemmesiden starbyface.com laster du opp et bilde av deg selv før et program sammenligner ansiktet ditt med en database av kjente ansikter. Du trenger ikke opprette bruker, så det tar faktisk bare noen få sekunder å finne dobbeltgjengeren din fra Hollywood. Du kan også finne kjente dobbeltgjengere med appen Celebs.

Slik gjør du:

  1. Gå til nettsiden starbyface.com og last opp profilbildet ditt. 2 Se med en gang hvilke kjendiser du ligner mest på. 3 Se på bildene av kjendisen for å se hvor mange prosents likhet det er mellom ansiktene. 4 Klikk i øverste venstre hjørne av kjendisbildet for å lese mer om dobbeltgjengeren din på Wikipedia. 5 Trykk eventuelt på «males» eller «females» for å se dobbeltgjengere av det motsatte kjønn.

Vår erfaring

Min beste match var – med 33 prosents likhet – vokalisten i bandet Kings of Leon, Caleb Followill. Deretter fulgte blant annet skuespillerne Joel McHale og Jason Sudeikis. 33 prosents likhet er ikke så mye, og jeg vil gi algoritmen rett: Ingen av kjendisene ligner spesielt mye.

dobbeltgænger Caleb Followill

Vokalisten i Kings of Leon, Caleb Followill, er angivelig kjendisen som ligner mest på meg.

© Jonas Grosen Meldal/Shutterstock

Facebook

Få hjelp i ansiktsboken

På Facebook finnes grupper som «Find my Doppelganger/Twin stranger» der tusenvis av medlemmer er klare til å hjelpe deg med å finne dobbeltgjengeren din. Metoden kan være bedre enn sider som twinstrangers.net, som leter etter treff i en database, for medlemmene i en Facebook-gruppe kan for eksempel synes at du ser ut som en onkel eller venninne som ikke finnes i en database.

Slik gjør du:

1 Gå inn på Facebook og finn gruppen «Find my Doppelganger/Twin stranger».
2 Be om medlemskap.
3 Lag et innlegg i gruppen når du er godkjent, og legg til ett eller flere bilder av deg selv.
4 Len deg tilbake og se hvem folk synes du ligner.
5 Forsøk eventuelt å komme i kontakt med dobbeltgjengeren din.

Vår erfaring

Jeg ble først og fremst sammenlignet med kjendiser, for eksempel skuespilleren Bradley Cooper, men et enkelt medlem av gruppen mente at jeg så ut som en venn av henne. Jeg skrev til henne for å få vite mer, men fikk dessverre ikke svar. Jeg ser imidlertid at mange andre i gruppen lykkes i jakten.

dobbeltgænger Bradley Cooper

Folk på Facebook synes jeg ser ut som skuespilleren Bradley Cooper. Hva synes du?

© Jonas Grosen Meldal/Shutterstock

Google Arts & Culture

Finn deg selv i kunsten

Google Arts & Culture er en offentlig tilgjengelig plattform på nettet der museer fra hele verden kan legge ut bilder av kunstverk, for eksempel malerier og skulpturer. Siden har dessuten en funksjon som lar deg finne dobbeltgjengere i kunsten. Du laster opp et bilde av deg selv, og så leter et program etter kunstverk som inneholder de samme ansiktstrekkene som deg.

Slik gjør du:

1 Last ned appen Google Arts & Culture.
2 Åpn appen og klikk på kameraikonet nederst på skjermen.
3 Velg «Art Selfie» i menyen nederst. Trykk på «Take Selfie» og ta et bilde.
4 Se gjennom de maleriene som ser ut som ansiktet ditt.

  1. Klikk på maleriene for å lese mer om dem.

Vår erfaring

Plattformen er morsom å bruke og gir deg muligheten til å finne dobbeltgjengeren din fra fortiden. Jeg fant imidlertid ingen veldig gode treff. Det beste var et treff på seksti prosent: et portrett som forestiller kunstneren Robert Brady og er utstilt ved Museo Robert Brady i Mexico.

Dobbeltgænger Robert Brady

Ansiktet mitt har trekk til felles med dette maleriet, som forestiller den avdøde kunstneren Robert Brady.

© Jonas Grosen Meldal/Robert Brady Foundation