Forskning viser: Spis sunn mat og forbedre treningen

© Shutterstuck

Når du trener og trener er det viktig å vite hvilke øvelser som best vil hjelpe deg med å nå dine mål, samt hvordan du utfører dem riktig, slik at du unngår skader og nedgang i treningen. Men det er minst like viktig å ha kontroll på kostholdet, da det du putter i munnen har stor innvirkning på målene dine. Enten målet ditt er å gå ned i vekt, få større muskler eller bare ha en sunn og balansert kropp, bør du spise sunt og variert.

Ønsker du seriøse resultater?

Hvis du, sammen med trening i hverdagen, spiser sunt, vil du oppleve mye større og raskere resultater. Hvis du er en av dem som trener for å kunne spise det du vil, så fred være med deg. Men hvis du ønsker seriøse resultater, gjør du lurt i å se på kostholdet ditt og vurdere om det må justeres litt. Det er ikke en diett eller en rask løsning, det er et tilleggsvalg av de sunne alternativene i hverdagen, som forhåpentligvis vil holde seg selv etter at du har nådd målet. Du trenger ikke være fanatisk for å få en sunn og vakker kropp – du må bare bruke din «sunne» fornuft.

Velg sunn mat for bedre treningsresultater

Ønsker du å gå ned i vekt har kostholdet ifølge eksperter 2–3 ganger mer effekt enn om du kun følger et treningsprogram. En av grunnene til dette er at det for de aller fleste er lettere å opprettholde et kutt på 500 kalorier om dagen enn å forbrenne de samme kaloriene med en lang løpetur eller en time på treningssenteret daglig.

Trener du hardt øker du forbrenningen. Men du vil også oppleve økt appetitt i løpet av dagen og i forbindelse med treningen. Hvis du tyr til de sunne produktene med gode vitaminer, mineraler, fibre og proteiner, vil du ikke bare holde deg mett lenger, du vil også gi kroppen din de beste forutsetningene for å miste fett og styrke muskler.

Men husk at fett og karbohydrater ikke er farlige så lenge det er av den gode sorten. Velg derfor alltid mat med umettet fett og karbohydrater med lav glykemisk indeks. I tillegg bør du alltid ha fokus på helse i forhold til langsiktig vekttap, noe som best gjøres ved å kombinere trening og kosthold i en livsstilsendring.

Slik gjør du det enklere for deg selv

For å opprettholde sunne matvaner i mange år framover, er det nødvendig å finne noen enkle og overkommelige rutiner du ikke blir lei av. Kanskje vil det fungere best for deg å bruke noen timer på søndagen til å lage matplaner og handle inn uken, slik at du ikke gjør små impulskjøp av dine «guilty pleasures» hver dag.

Vil du helst slippe å planlegge og koordinere den sunne maten, kan du komme langt med en HelloFresh matkasse. Her velger du enkelt hvilke sunne måltider du ønsker, venter på levering og lager så maten etter oppskrift. Det er både enkelt og tidsbesparende i hverdagen, og gir deg gode resultater.