Flytt på landet og unngå zombiedøden

Skulle en farlig zombie-epidemi plutselig spre seg i samfunnet, er amerikanske forskere nå klare med det ultimate overlevelsestipset: Forlat storbyen.

nb_u10 Zombies

Går du rundt og frykter at zombie-scenariet fra skrekkfilmer som World War Z og ikke minst TV-serien ”The Walking Dead” blir virkelighet, gjelder det å spisse ørene.

Amerikanske forskere ved Cornell University i staten New York, USA anbefaler nemlig å lytte ekstra godt til ordene fra heavy metal-bandet Iron Maiden og “run to the hills” – løp mot åsene.

Zombie-angrep konsentrerer seg i byene

Forskerne har brukt samme modeller som normalt anvendes til å kartlegge virkelige sykdomsutbrudd, til å undersøke hvilke amerikanere som har størst sjanse for å overleve en eventuell zombie-epidemi.

Ved å simulere tusenvis av zombie-utbrudd blant 307 millioner individer, kan forskerne fastslå at befolkningen på øde steder som Rocky Mountains har gode overlevelsesmuligheter, mens byfolket stort sett er prisgitt.

Zombie-finte skaper oppmerksomhet

Scenariet er naturligvis ganske fiktivt. Forskerne, som ledes av fysikeren Alex Alemi, anlegger etter eget utsagn zombie-vinkelen for å skape oppmerksomhet rundt de matematiske modellene som kan brukes til vurdere sykdomsutbrudd.

Alemi og co. har presentert rapporten på en konferanse for amerikanske fysikere. De har brukt en enkel modell kalt SIR, som deler inn befolkningen i tre kategorier; mottakelige, infiserte og helbredede eller døde.

Du kan være en zombie uten å ane det

Selv om frådende zombier som vil spise hjernen din hører til filmens verden, går noen av oss intetanende rundt i en zombie-tilstand på grunn av en aggressiv parasitt: