Smart snorkeplaster redder søvnen

Et nytt, teknologisk snorkeplaster utligner de dype lydene fra ganen. Det skaper en stillesone på soverommet og sørger for at alle får sove.

snorkeplaster

Enten du er mann eller kvinne, har du nok prøvd å våkne til lyden av andres snorking. En dyp knurring som bare varer og varer.

Det finnes utallige neseplastre og nesesprayer på markedet. De skal åpne luftveiene til de snorkende, men virkningen er begrenset.

Derfor har firmaet Silent Partner angrepet problemet fra en ny vinkel.

Silent Partners reklamevideo.

Søvn sikres med stillesone

Det nye, teknologiske plasteret skaper en slags stillesone rundt den bråkete syvsoveren ved å sende ut negative lydbølger.

Det er samme teknikk som brukes i støyreduserende hodetelefoner.

Plasteret registrerer de lydbølgene snorkeren sender ut. Deretter sender plasteret ut en motlyd, som utligner den plagsomme snorkingen.

Motlyden lager en boble på om lag 20 cm rund den sovende, hvor lyden ikke slipper ut, men der for eksempel en vanlig stemme fint slipper inn.

Søvn med lyd

Snorking er mest utbredt blant menn, og omkring 50 prosent av alle menn snorker – 10-20 prosent av dem snorker hver natt.

Lyden skyldes ujevne luftstrømmer gjennom nesen, vibrasjoner i den bakerste delen av ganen eller en snever passasje i svelget.

Pris for rolig søvn: 660 kr.

Silent Partner har startet en crowdfunding-kampanje på Indiegogo, hvor de hadde som mål å samle inn om lag 265.000 kroner. I skrivende stund har de samlet inn nesten 3,4 millioner.

Plasteret har en pris på rundt 660 kroner, og selv om det ikke er testet vitenskapelig, vitner den store støtten om at dette er et omfattende problem rundt om i soverommene.