Shutterstock

Ny slankepille blåser seg opp i magen

En pille som forvandles til en ballong nede i magesekken og senere blir brutt ned av seg selv. Det er tanken bak en ny oppfinnelse fra Nanyang Technological University i Singapore. Ifølge forskerne kan oppfinnelsen få kiloene til å renne av i løpet av noen få uker.

Ta en pille og fortsett å leve som før – men nå blir du mett av ganske små mengder mat. Om noen uker vil du se at de overflødige kiloene begynner å renne av kroppen.

Det er ideen bak en ny pille som er utviklet av forskere ved Nanyang Technological University i Singapore.

Pillen har fått navnet EndoPil, og den inneholder en ballong av plast som blåses opp nede i magesekken.

En ny pille inneholder en ballong som blåses opp i magesekken og gir en følelse av metthet.

© NTU SINGAPORE

CO2 blåser opp ballongen

Når nervene rundt magesekken opplever at den er full, sender de signaler om metthet til hjernen.

Ballongen utløses utenfra ved hjelp av en håndholdt magnet som trekkes over mageskinnet. Magneten åpner en ventil i pillen, slik at en syre og et salt blir blandet og danner nye forbindelser.

Den kjemiske reaksjonen produserer CO2, som blåser opp ballongen. Dermed er Endo­Pil en lettere og mer skånsom behandling mot overvekt enn de ballongene som brukes i dag.

De settes inn i magesekken ved en operasjon, og det krever enda en operasjon når de skal fjernes igjen.

Pille brytes ned av seg selv

Forskerne bak EndoPil arbeider nå for å forbedre den, slik at ballongen slipper ut lufta igjen av seg selv etter en stund.

Samtidig vil de forsøke å lage den i et naturlig nedbrytbart materiale, slik at den forsvinner av seg selv når den har løst oppgaven i magen.

Forskerne har testet en prototype av pillen i magen på en gris. Denne pillen var tre centimeter lang og en centimeter bred, og ballongen ble blåst opp til 120 milliliter.

Grisen gikk ned 1,5 kilo i vekt i løpet av en uke, mens en kontrollgruppe på fem griser la på seg.