Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Medisin - Medisinsk teknologi

Leger gjør penis om til følsom skjede

Ved å gjenbruke penis når skjeden blir skapt, sørger legene for at den følelsesmessige motorveien mellom underlivet og hjernens erotiske senter forblir åpen. Den transseksuelle kan derfor gjennomføre et seksuelt stimulerende samleie.

Pungen åpnes og testiklene fjernes

Pungen skjæres opp med et snitt fra roten av penis og rett ned. Sædlederne klippes over, og begge testikler fjernes. Av den opprinnelige pungen er det bare to hudlommer igjen.

Penis deles opp og svamplegemer kasseres

Med et snitt løsner legen forhuden fra glans og trekker den sammen med resten av huden rundt penis ned mot roten, slik at de indre delene er blottlagt.

Glansen skjæres fri fra de to svamplegemene og urinrøret og bevarer følsomheten sin fordi den fortsatt er festet til nervebunten.

Urinrøret, nervebunten og glansen trekkes ned gjennom huden, mens svamplegemene kasseres.

Ny klitoris og urinrørsåpning skapes

Over roten lager legen to hull i huden til klitoris og urinrør. Klitoris dannes ved å skjære glansen til og stikke den gjennom det øverste hullet. Urinrøret blir ført ut gjennom det nederste hullet og klippes opp.

Det nederste hullet blir til urinrørsåpningen, mens det oppklippede urinrøret foldes. Huden fra penis klippes opp og settes sammen med urinrøret, slik at diameteren økes.

Vaginaen fullføres med kjønnslepper

Den utvidede forhuden blir snudd på vrangen ved å skyve den inn i bukhulen gjennom hullet der penis satt. Den danner den nye skjeden, mens hullet blir til skjedeåpningen.

Skjeden blir sydd fast til korsbenet, slik at den plasserer seg naturlig i bekkenhulen. Hudlommene fra pungen blir foldet slik at de ligner både de indre og de ytre kjønnsleppene, og sydd fast.

Les også:

coronavirus
Sykdommer

Koronavirus-oppdatering: Få overblikket her

60 minutter
Medisinsk teknologi

Ny teknologi sorterer sædceller etter kjønn

2 minutter
Hodetransplantasjon
Medisinsk teknologi

Hodetransplantasjon: Lege vil gi mann ny kropp

1 minutt

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul