Shutterstock

3 grunner til at det er dritbra å banne

Mange forbinder banneord med sinne, frustrasjon og dårlig oppførsel, men faktisk kan kraftuttrykkene også være et tegn på ærlighet og et knivskarpt intellekt.

1. Banneord er et tegn på intelligens

© Giphy

”Det var som pokker! Jeg er jo jævlig smart!” Ja, kanskje er du det.

Personer som krydrer språket med mange banneord har som regel et større og mer velutviklet ordforråd enn andre, viser en amerikansk studie. Og god språkforståelse er et tegn på høy intelligens.

Hvis du vil undersøke hvor skitten munn du egentlig har, kan du prøve "banneferdighetstesten". Jo flere banneord du kan komme på i løpet av et minutt, jo bedre er det. Se mer i denne videoen:

2. Folk som banner, er mer ærlige

Hvis du har en kjæreste som banner som en sjømann, kan det bety at vedkommende er veldig ærlig.

Psykologer fra universitetene i Stanford, Hongkong og Cambridge har i en studie vist, at mennesker som bruker mange banneord, ofte uttrykker sine ufiltrerte og oppriktige følelser.

– Skjellsord er ofte upassende, men det kan også være et tegn på at noen gir deg sin ærlige mening. De filtrerer ikke språket for å gjøre det mer akseptabelt, og de filtrerer ikke sine holdninger, sier psykolog David Stillwell fra Cambridge University.

3. Edder og galle lindrer smerte

© Shutterstock

Au for f*!

Kraftuttrykkene slipper ut av munnen din nærmest per instinkt når du smeller foten inn i dørkarmen eller banker hodet inn i en skapdør. Og det er smart.

Det har vist seg at man tåler mer smerte hvis man lar de stygge glosene flyte fritt. I et forsøk på Keele University i England kunne deltakerne holde sine hender i iskaldt vann lenger hvis de bannet underveis.

Forskerne mener at banneord er med på å aktivere kroppens kamp-eller-flukt-tilstand, der pulsen stiger, og ekstra adrenalin pumpes ut i blodet. Det øker smerteterskelen.