Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Den hellige gral

Nattverdsbeger samlet opp Jesu blod.

Shutterstock

Hva er bakgrunnen?

Den hellige gral omtales ikke i Bibelen og nevnes først i skrifter fra middelalderen. Ifølge disse kildene er gralen et beger som sto under Jesu kors og samlet opp hans blod. Noen steder er gralen identisk med det begeret som Jesus bød rundt med vin under den siste nattverden. Senere ble den derfor kalt den hellige gral – san gral, som deretter ble til sang real (kongelig blod). Ifølge nyere gralhistorier som Da Vinci-mysteriet, er ikke gralen en gjenstand, men etterkommerne som Jesus fikk med Maria Magdalena.

Hvor har vi lett?

Gralen er særlig blitt lett etter på flere steder i Storbritannia, blant annet Glastonbury Tor og Roslin Castle. Men man har også prøvd å lokalisere den på så forskjellige steder som Istanbul, Genova, Valencia og i USA.

Sjanse for å gjøre et funn

Det er meget tvilsomt om den hellige gral virkelig har eksistert, særlig fordi den første beskrivelsen stammer fra 600-tallet. Om den har eksistert, er det lite trolig at den har overlevd frem til i dag.

Les også:

Logg inn

Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.
Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis Skjul