Ny kalender kan gjøre deg rikere

Kalenderen vår er en håpløs levning fra fortiden. Hvert år koster den oss flere hundre milliarder. To amerikanske forskere er nå klare med en helt ny kalender, som skal erstatte den gamle og gjøre oss alle rikere.

Ny kalender

Verden har endret seg ganske mye siden middelalderen, men kalenderen er fortsatt den samme.

Og nå har astrofysikeren Richard Henry og økonomen Steve Hanke analysert kalendersystemet og avslørt hva det koster oss.

Dyrekjøpt kalender

Fordi datoene ikke faller på de samme ukedagene hvert år, må arbeidsgiverne tenke ut nye arbeidsplaner år etter år.

Skoleledere må for eksempel styre med en innviklet kabal av eksamener, læreplaner og ferier, og det koster både tid og penger.

I tillegg er ikke kvartalene like lange, og det gjør det komplisert å drive med regnskap og å regne ut renter på lån og avkastning på obligasjoner.

Det fører til kostbare feil på alle nivåer av samfunnet, viser analysene til de to amerikanerne.

Ny kalender har bare 364 dager

Men nå har de to forskerne en løsning på problemet. De har laget en ny kalender, der datoene alltid kommer på de samme ukedagene hvert år, og alle de fire kvartalene har samme lengde.

Den nye kalender har 364 dager, og fordi det tallet er delelig på sju, vil året alltid starte på den samme ukedagen.

I stedet for en skuddag har kalenderen en skudduke hvert femte eller sjette år, og skuddår vil derfor også være delelige med sju. Skudduken ligger etter desember og får sin helt egen mini-måned, som har fått navnet "Xtr".

Ifølge forskernes beregninger vil den nye kalender bare i USA føre til innsparinger på over hundre milliarder dollar hvert eneste år.